≫ 

Jedan od poginulih radnika spremao svadbu: Na gradilištu se čulo samo "polako", jak udarac i vikanje

- Bez obzira što su radnici bili vezani, kada sajla pukne i korpa se okrene uglavnom nema spasa - rekao je jedan od radnika

  • 7
Čortanovci, nesreća Printscreen: Tanjug.rs

- Čuo se jak udarac i vikanje. Svi smo potrčali da vidimo šta se desilo i zatekli smo dva tela na betonu - ovako za "Blic" pričaju radnici na gradilištu u Čortanovcima gde se juče dogodila jeziva nesreća u kojoj su nastradala dva brata iz Turske, Hajretin i Ekrem Polat.

Prema nezvaničnim informacijama, njih dvojica doživeli su nesreću kada je korpa u kojoj su se oni nalazili pala pri pucanju sajle. Braća su sa visine od oko 20 metara pala pravo na beton! Lekari su samo mogli da konstatuju smrt dva brata, dok su prisutni radnici bili u šoku.

- Pošto smo nam toki-vokiji umreženi čuli smo da neko na turskom priča: "Polako, polako!" Nakon toga čuo se jak udarac i vikanje. Svi smo potrčali da vidmo šta se desilo i zatekli smo ih na betonu - priča za "Blic" jedan od radnika na gradilištu.

Radnik koji je upravljao kranom na kom je pukla sajla i koji je nosio radnike, završio je u bolnici zbog pretrpljenog velikog stresa.

- Kada smo prišli držali smo im glave, jednom je srce kucalo do dolaska hitne pomoći, dok drugom nije. Lekari su pokušali da ih reanimiraju, međutim spasa im nije bilo - dodaje radnik.

Inače dvojica poginulih radnika imaju još trojicu braće koja takođe rade na ovom gradilištu, za istu tursku firmu "Railtech constructionza".

- Svi rade zajedno, ali su trojica bila na bolovanju. Kada su čuli šta se dogodilo dva brata su došla na lice mesta, a treći još ne zna da je ostao bez najrođenijih... Svi su dobri momci... Jedan od poginulih je uskoro trebalo da se oženi - dodaje radnik.

Čortanovci, nesreća Printscreen: Tanjug.rs

Kako pričaju njihove kolege, braća su na gradilištu obavljala tesarske i armičke radove.

Korpa u kojoj su radnici nastradali prvobitno nije bila predviđena za dizanje ljudi, međutim, kako kažu na gradilištu, u izuzetnim situaicijama može da se koristi i za to. Radnici dodaju, međutim, da je rizik bio preveliki.

- Nama su stalno govorili da ne bi trebalo da budemo u toj korpi i uglavnom smo ulazili na sopstvenu odgovornost. Bez obzira što su radnici bili vezani, kada sajla pukne i korpa se okrene uglavnom nema spasa - rekao je jedan od radnika, koji je, kako kaže, često provodio vreme sa poginulim kolegama na gradilištu.

Video: Strašna nesreća u Čortanovcima: Radnici pali sa 20 metara, preminuli na licu mesta

(Telegraf.rs/ Blic)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kalimera

    1. novembar 2019 | 07:47

    Zaista nesreca,dva brata,mladi ljudi,tezak zivot,a vredno su radili cim su tako mladi. Nije ta korpa onda trebalo da se koristi za ljude kada nije predvidjena.

  • Toni

    1. novembar 2019 | 08:31

    Takav je zivot gradjevinara drugi pogresi i izginuse ljudi secam se bilo je to davno idemo da gradimo jedan veliki hotel bilo je oko hiljadu radnika i cujem pricu unapred procena dabi se ta zgrada mogla zavrsiti sa dva smrtna slucaja dok sam ja radio nije bilo a moglo se desiti pevo coveka je drmala struja spasen je od radnog kolege,drugo ploca se betonira visine oko pet metara i u jednom trenurku propada radnici na njoj na srecu se ustavila,nije to samo na gradjevini i u fabrikama a kod nas vidim poljoprivrednici sa masinama mnogo ginu sto se na zapadu ne desava verovatno psihickih i porodicnih problema,alkohola neispravnih masina itd,

  • Dema

    1. novembar 2019 | 08:06

    Da im se isplati osteta 5 miljona eura.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA