• 44

Ubici iz Pančeva koji je ženu zaklao pre detetom potvrđeno 12 godina zatvora

Ćerka ubijene žene i njihovo zajedničko dete bile su u stanu u vreme ubistva 21. novembra 2017.

  • 44

Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je osudio na 12 i po godina zatvora Sinišu Radovančeva zbog ubistva vanbračne supruge Biljane Mijatović u Pančevu 2017. sa kojom ima zajedničko dete, koje je u vreme ubistva imalo mesec dana.

Ovom odlukom, koja je objavljena na sajtu Apelacionog suda, potvrđena je prvostepena presuda Višeg suda kojom je Radovančev osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora od 12 godina i šest meseci, jer mu je sud uzeo kao utvrđenu raniju kaznu zatvora od osam meseci za drugo krivično delo.

Osuđeni je u pritvoru od dana ubistva.

Ćerka ubijene žene i njihovo zajedničko dete bile su u stanu u vreme ubistva 21. novembra 2017.

One su radi ostvarivanja svojih imovinsko-pravnih zahteva upućene na parnicu.

Radovančev je proglašen krivim što je smanjenih sposobnosti da shvati značaj svojih dela i “usled odlika svoje ličnosti, običnog pijanstva lakog stepena sa 1,04 promila alkohola u krvi, kao negativnih afekata besa i srdžbe proizašlih iz konfliktne situacije vezane za međusobnu interpersonalnu problematiku sa partnerkom, lišio života svoju vanbračnu suprugu”, navodi se u presudi.

Kobnog dana u iznajmljenom stanu u kojem su zajedno živeli došlo je do jedne od njihovih svađa u prisustvu ćerke ubijene žene iz prvog braka, rođene 2006. godine i zajedničke jednomesečne bebe, koja se nastavila u kuhinji iza zatvorenih vrata, dok su deca ostala u sobi.

Radovančev je pretio ženi da će je zaklati, zbog čega je njena ćerka iz prvog braka ušla u kuhinju i pitala koga će zaklati, a on je naredio da izađe da ne bi zaklao prvo nju, što je dete i učinilo.

Nakon toga je kuhinjskim nožem zadao ženi jedan ubod u predelu grudnog koša nanevši joj smrtonosne povrede od kojih je na licu mesta preminula.

Mediji su pisali da je Mijatovićevu ubio na njen 30 rođendan, dok su očekivali goste.

Video: Na ovom mestu sa šest metaka je upucan vođa navijača Partizana

(Telegraf.rs/Tanjug)

Komentari

  • stvarno?

    kako se zove sudija? mislim ako napravim neku glupost da muvam da mi on sudi.

  • xy

    12 godina??? Sramota, pa gde su vam ti zakoni, po kojima će se strožije, pravednije suditi ubicama. Ljudi treba organizovati potpisivanje peticija da se monstrum osudi na bar 40 godina.

  • Jex

    Dajte ime sudije,čisto da se zna ko tako presuđuje.

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima