≫ 

Mladići koji su pretukli Iliju osuđeni uslovno: Izbili mu tri zuba jer su mislili da je gej

Prvo osnovno tužilaštvo im sudilo za zločin iz mržnje

  • 28
Ilija Vučević, pretučen, picerija Foto: Facebook/Ilija Vučević

Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu sklopilo dogovor o sporazumnom priznanju krivice sa osumnjičenima S. K. (26) i N. J. (26) za nanošenje teških telesnih povreda Iliji Vučeviću (30), a kao otežavajuća okolnost u presudi tužilaštvo je navelo da je počinjen zločin iz mržnje prema pripadnicima LGBT populacije.

Nasilnik koji je tukao Vučevića, dobio je uslovnu kaznu od godinu dana sa rokom praćenja od tri godine za krivično delo nanošenje teških telesnih povreda sa nasilničkim ponašanjem, dok je drugi koji nije učestvovao u prebijanju, već ga je vređao, osuđen na osam meseci uslovne kazne sa rokom praćenja od dve godine za nasilničko ponašanje.

Obojici im se na teret kao otežavajuća okolnost stavlja član 54a Krivičnog zakonika koji definiše da je u pitanju zločin iz mržnje, u ovom slučaju prema pripadnicima LGBT populacije.

Ilija Vučević, pretučen, picerija Pretučeni Ilija ostao bez tri zuba Foto: Facebook/Ilija Vučević

Na samom suđenju, osuđeni su negirali da su počinili delo iz mržnje, kao i da se kaju za počinjeno delo.

Podsećamo, Ilija Vučević (30) pretučen je u noći petak na subotu u piceriji "Trg" u centru grada, kada su ga dvojica nasilnika prvo vređala, a zatim i tukla zato što su mislili da je gej, jer je u ruci nosio ljubičastu torbu za psa. Tom prilikom je zadobio teške telesne povrede u predelu glave, a izbijena su mu i tri zuba.

(Telegraf.rs/ Blic)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sloba

    3. novembar 2019 | 19:58

    Jadna je Srbija i nase pravosudje, morace roditelji da preuzimaju stvari u svoje ruke po principu oko za oko zub za zub. Sramota me je gde zivim i zasto sudstvo prima plate.

  • DARKO 100%

    3. novembar 2019 | 17:58

    Coveku izbili tri zuba i osudjeni na uslovnu,pa nisu mu lupili samar pa da to razumem nego izbiti tri zuba i nikom nista,ili se zubi ne racunaju kao da nisu deo organa ,kad bi sudiji neko izbio tri zuba bas me interesuje kako bi se to kvalifikovalo i visina kazne,ovde pravde neme,to obican svet boli sto nema istinske pravde

  • Зоран Ловћенац

    3. novembar 2019 | 17:56

    Судију под хитно у затвор,брукаааа

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA