• 45

Analiza likvidacije vođe navijača, ubica načinio nekoliko grešaka: "Kića ga znao, i on je navijač?"

Stručnjacima se čini da je egzekutor bio mladić koji u najprljavijem poslu i nema mnogo iskustva

  • 45

Nakon zaprepašćenja zbog najnovijeg ubistva na beogradskom asfaltu, kada je stradao Ljubomir Marković Kića između dva dečja igrališta, usledio je još jedan šok - video snimak koji je isplivao pokazuje da su meci leteli doslovno među prolaznicima.

Hladnokrvno ubistvo, sa šest metaka, od čega su dva bila "overa" žrtve pucnjem u glavu i uspešan beg izvršioca, ukazivali su na to da je nedelo počinio profesionalac. Ali... pokazalo se da je egzekutor učinio nekoliko grešaka koje su mogle da koštaju života i njega i prolaznike.

Da je promašio, ne samo što bi mogao da ubije nekog drugog, već bi pucnjava možda postala i unakrsna, budući da je Ljubomir Marković Kića kod sebe imao oružje.

Čini se, kako tvrde stručnjaci, da je egzekutor bio mladić koji u najprljavijem poslu i nema mnogo iskustva.

Ljubomir Kića Marković, ubistvo, snimak

Ubistvo se dogodilo dok je ulici bio veliki broj očevidaca / Printskrin: Youtube/Republika

- To je klasično ubistvo, mada ne deluje profesionalno, ponašanje je bilo baš tinejdžersko, ta jurnjava koja se završila tako kako se završila. Izgleda da se radi o nekom od Markovićevih poznanika, navijača, jer se vidi kako se trgao kada ga je video u masi, on je i očekivao tako nešto, ili je stalno bio u opasnosti - priča nam kriminolog Zlatko Nikolić.

U trenutku kada je napadač prišao žrtvi, između njih se slučajno isprečio jedan prolaznik sa rancem, koji može biti srećan da u tim sekundama borbe za život i smrt i sam nije stradao. Jer, sve je izgledalo tako da napadač ne bi nikoga poštedeo, samo da ostvari svoj cilj, a to je da ubije Kiću.

- Taj muškarac sa rancem smetao je napadaču, koji nije zazirao da ubije i jednog i drugog - kazao je Nikolić i dodao da je i žrtva u tom trenutku impulsivno mogla da gurne prolaznika na napadača, kao živi štit.

Ljubomir Marković Kića,, ubistvo na pumpi, kamere

Likvidacija je izvršena pred kamerama na pumpi .../Foto: Telegraf

Ljubomir Marković Kića,, ubistvo na pumpi, kamere

...i pred kamerama sportskog balona iz kog je prethodno izašla žrtva / Foto: Telegraf

Ubica je, uslovno rečeno "imao sreće", ali pravi srećnici su svi koji su u ovom okršaju prošli bez posledica.

- Dosta je nespretno urađeno. Profesionalne ubice to rade mnogo skurpuloznije, hladnokrvnije, sa, da tako kažem, pripremljenom distancom, a ne u masi u kojoj i oni sami mogu biti onemogućeni ili upucani - kazao je kriminolog.

Video: Odnošenje tela ubijenog vođe navijača Partizana

(M. Beljan)

Komentari

  • NN

    Ovo jeste ne profi ubistvo....izuzetno aljkavo odradjeno ali normalni ljudi ne razumeju tu dimenziju zivota.U tu dimenziju kada zakoracis izlazis mrtav drugi izlaz ne postoji i aljkavost se isto ne prasta mali koji je uradio ovo isto ce zavrsiti svoj nivo u toj pakleno igrici ili ce ga nagraditi sa prelazenjem na drugi nivo koji ne verujem da ce preci nego ce se zglaviti u njemu i bice samo pitanje kada ce se okliznuti i nestati u mraku zato drzi te se normalnog sveta jer ova druga strana sveta ne prasta nista

  • Pele

    Za malo kesice sve rade!!

  • Adv

    Dobio oko 10 000e garant...ocito meta nije bila teska

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima