• 0

Završeno suđenje za ubistvo advokata Zreleca: Tužilaštvo traži kaznu od 40 godina zatvora Šaranoviću

Ubistvo Zreleca se dovodi u vezu sa zastupanjem Slobodana Šaranovića, koji je ubijen u Budvi 2017. godine

  • 0

Viši sud u Beogradu zakazao je za 13. novembar izricanje presude Vladimiru Šaranoviću povodom optužbi za ubistvo advokata Vladimira Zreleca 1. decembra 2015. godine, pošto je danas okončano suđenje završnim rečima tužilaštva i odbrane.

U završnim rečima tužilaštvo je predložilo sudu da Vladimira Šaranovića osudi na maksimalnu zatvorsku kaznu za krivično delo teško ubistvo između 30 i 40 godina zatvora, dok je odbrana tražila oslobađanje od optužbe.

Vladimir Šaranović se optužnicom tereti za krivična dela teško ubistvo i neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, jer je u stanu kojem je živeo sa suprugom pronađena izvesna količina marihuane.

Tužilaštvo smatra da je svoje navode optužnice dokazalo i tvrdi da se motiv ubistva Zreleca krije u pismu sada pokojnog Slobodana Šaranovića i tome da je Zrelec Šaranoviću otkazao punomoćje te da je između njih postojao problem, jer je Zrelec zastupao Miloša Delibašića.

Šaranović je tokom suđenja negirao optužbe za ubistvo beogradskog advokata, potvrđujući da ga je poznavao i da ga je sa njim upoznao rođak Slobodan Šaranović.

Priznao je krivično delo koje se tiče marihuane pronađene u stanu u kojem je boravio sa suprugom tokom skoro dve godine skrivanja od policije.

Ovaj slučaj se dovodi u vezu sa Zrelecovim zastupanjem Vladimirovog rođaka iz Crne Gore Slobodana Šaranovića, ubijenog u Budvi 2017. godine.

Slobodan Šaranović

Slobodan Šaranović/ Foto: e-stock.us/Petar Jovanović

Slobodanu Šaranoviću ubijeni beogradski advokat vodio je poslove u vezi sa kockarnicama i menjačnicama, a bio je angažovan i u postupcima u Srbiji i u Crnoj Gori koji su se protiv vodili zbog sumnje da je naložio ubistvo Nikole Bojovića i Miloša Vidakovića.

Vladimir je Šaranović svojevremeno je bio zaposlen u firmama svog ubijenog rođaka.

Mediji su ranije pisali da se u dokazima ovog predmeta nalazi i pismo za koje je Zrelec rekao "da se da policiji ukoliko mu se nešto dogodi", a koje je napisao Slobodan Šaranović.

Više od dve godine nakon ubistva Zreleca, Vladimir Šaranović je bio u bekstvu, sve do hapšenja 9. januara 2017. godine u okolini Zrenjanina po poternici Višeg suda u Beogradu. Od tada se nalazi u pritvoru.

Optužen je da iz kola u pokretu 1. decembra 2015. godine izrešetao advokata Zreleca ispred zgrade u kojoj je imao advokatsku kancelariju na Vračaru.

Tri nedelje nakon oružanog napada, beogradski advokat je podlegao povredama u Urgentnom centru.

Video: Tapušković upozoravao Ognjanovića da će i advokati postati žrtve

(Telegraf.rs/ Tanjug)

Komentari

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima