• 11

Marjanović prvi put o navodnom mučenju: Inspektor mi je udarao glavu o zid i pitao jesam li je ubio

Telegraf.rs izveštava direktno iz sudnice u kojoj je Marjanović do detalja ispričao šta se sve dešavalo kobnog dana na nasipu, koga je video i kako je sa Janom pokušavao da pronađe suprugu Jelenu, ali i šta je, navodno, preživeo u policiji

  • 11

Zoran Marjanović, optuženi za ubistvo svoje supruge Jelene Marjanović, izneo je danas odbrani u Palati pravde. Nakon što je odbio da odgovara na pitanja, do najsitnijih detalja je ispričao šta se sve dešavalo kobog dana na nasipu, ali i posle toga. On je, takođe, ispričao i kako su ga tada inspektori navodno mučili i pretili mu.

Kako posle dužeg vremena nije uspeo da pronađe svoju suprugu, koja je otišla da džogira, Marjanović je pozvao policiju i prijavio Jelenin nestanak.

Pred sudom je danas ispričao da insprektori nisu bili blagonakloni prema njemu.

"Mučili su me i pretili su mi"

- Sutradan, dok je potraga još trajala, priveden sam u policiju i nakon višestanog ispitivanja, određeno mi je zadržavanje do 48 sati. Dva puta su me ispitivali na poligrafu, a tek kasnije sam saznao da sam poligraf dva puta prošao. Inspektori su me mučili i pretili mi. Doveli su mi dve žene psihologe. One su mi stajale ispred face i dernjale se ispirajući mi mozak. Inspektori su izvadili bejzbolku na mene - rekao je Zoran Marjanović.

Zoran Marjanović suđenje

Foto: Nikola Tomić

- Da je Jelena pronađena mrtva, saznao sam kada me je jedan insektor u policiji uhvatio za kosu (koja je u to vreme bila duža) i udarao mi glavu u zid s pitanjem "jesi li je ti ubio". Ja sam bio skamenjen, nisam više osećao ni bol, a nisu me vređale ni njihove provokacije i uvrede - rekao je Marjanović navodeći da su saslušanja trajala satima i da je policiji rekao sve.

Bejzbol palica

- Jedan od inspektora rekao mi je sutra ti je dan D. Od insprektora koji je iznad nas imamo odobrenje za fizičko nasilje. Rekli su mi: naspavaj se i dobro razmisli. Potom sam odveden nazad u ćeliju, tamo sam preležao noć na podu i na daskama, nisam mogao da spavam. Ujutru sam čuo korake i pomislio sam evo ga Dan D. Uveden sam u jednu od kancelarija, inspektor je stao ispred mene, prethodno izvadivši bejzbol palicu. Udarao je tom palicom o svoju ruku kao da mi preti. Rekao mi je: hoćemo da krenemo, misleći na batine. Ustao sam, raširio ruke i noge i rekao krenite, udrite, mene više ništa ne boli. Potom je taj isti inspektor vratio palicu u ormar.

- Ne mogu tačno da odredim posle koliko minuta razgovora ustao je drugi inspektor i udario me rukom u potiljak. Taj udarac je bio toliko jak da od tada imam gubitak perifernog vida.

Po isteku 48 sati zadržavanja, Zoranu su saopštili da može da ide, rekavši da mu je prethodno stigla garderoba od porodice.

"Ne gine ti petnaestica"

- Tada mi je jedan od ispektora, ne znam više koji po redu, rekao: "Vodi računa šta radiš i šta pričaš, mi možemo da ti pomognemo, ali možemo i da ti odmognemo. Možemo i da te stavimo da budeš saučesnik, tebi onda ne gine petnaestica, rekao je u žargonu, misleći na 15 godina zatvora za saučesništvo. To sam doživeo kao ucenu policije.

- Napomenuo bih da sam pre tih 48 sati saslušavan nebrojano puta, ali sve vreme u svojstvu građanina. Dodao bih i to da nijedna od mojih izjava nikada nije potpisana - istakao je Marjanović.

Jelena Krsmanović, Zoran Marjanović

Foto: Facebook/Branislav Dzoni Marjanović‎

Pošto nije bilo dokaza, tužilaštvo je naložilo policiji da ga pusti na slobodu, ali je kasnije još nekoliko puta saslušavan, a godinu i po dana kasnije ponovo uhapšen kada je zadržan u pritvoru devet meseci.

U tom periodu bio je učesnik jednog rijalitija, a kako je danas rekao, u taj televizijski program je ušao ne zbog slave, već da bi javnosti reko istinu.

- Mediji su pisali sve i svašta, mnogo je laži napisano o meni i mojoj porodici. Ljudi su počeli da nam prete, čak i da će kuću da nam zapale - rekao je Marjanović.

Zoran Marjanović je u svom izlaganju spomenuo da je u blizini mesta zločina video vozača "juga", vozača "karavana", biciklistu, stariji par, ženu srednjih godina i mladiće koji su vežbali.

Zoran Marjanović suđenje

Zoran Marjanović sa advokatom/ Foto: Nikola Tomić

Na pripremnom ročištu je negirao krivicu

Optuženi se na pripremnom ročištu u septembru kratko izjasnio da negira krivicu, a detaljnu odbranu će izneti na suđenju. On od početka ovog slučaja negira da je ubio suprugu, koja se bavila pevanjem narodne muzike, a optužen je za krivično delo teško ubistvo, za koje je zaprećena kazna zatvora do 40 godina zatvora i brani se sa slobode.

Tužilaštvo ga tereti da je 2. aprila 2016. godine ubio suprugu Jelenu na nasipu u Borči, dok je u neposrednoj blizini mesta zločina bila i njihova maloletna ćerka, koja je tog popodneva sa njima došla na nasip Crvenka u Borči.

Marjanoviću je proletos sud vratio puno starateljstvo nad detetom, koje mu je oduzeto posle smrti supruge.

Zoran i Jelena Marjanović, Fejsbuk

Foto: Fejsbuk / Zoran Marjanovic

On se od 12. juna 2018. brani sa slobode, pošto mu je tog dana Apelacioni sud ukinuo pritvor, u kojem je bio 10 meseci. Bio je uhapšen 15. septembra 2017. godinu i po od ubistva.

Ubistvo Jelene Marjanović medijski je najpraćeniji slučaj crne hronike u Srbiji već tri i po godine.

Video: Suđenje decenije počinje: Zoran Marjanović stigao u Palatu pravde u crnom

Video: Rekonstrukcija ubistva Jelene Marjanović

(S. Č)

Komentari

  • Maja

    Ma dajte, molim vas, pa ovaj lik nije silazio sa ekrana, non stop davao intervjue i tek sada se setio da su ga inspektori tukli, pa jos tako strasno da ima ostecenje vida!Prica za naivne.

  • Sumnja

    Pet advokata brane nevinog coveka ha,ha!Nevinom ne treba ni jedan advokat ,pa ni onaj po sluzbenoj duznosti!

  • V R

    Vrlo cudno da ubica nije pronadjen

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima