• 17

Odložen početak suđenja Đorđu Lackoviću, koji je batinao i mučio svoju devojku. A obrazloženja nema

Tužilaštvo Lackovića tereti za krivično delo nasilje u porodici

  • 17

Početak suđenja Đorđu Lackoviću (24), koji je 12. marta u iznajmljenom stanu u Novom Sadu pretukao Ivanu Filipović (22) sa kojom je bio u vezi oko godinu dana, odložen je za 16. januar naredne godine.

Pred krivičnim većem Osnovnog suda u Novom Sadu danas je trebalo da se održi glavni pretres i započne izvođenje dokaza saslušanjem okrivljenih i oštećenih, kao i veštaka.

Portparolka Osnovnog suda Svetlana Mitrović potvrdila je u odgovoru za Telegraf.rs da je glavni pretres odložen, bez obrazloženja zašto je pomeren početak sudskog procesa.

Tužilaštvo Lackovića tereti za krivično delo nasilje u porodici iz člana 194. stav 3 Krivičnog zakonika Srbije, za koje je zaprećena zatvorska kazna od dve do deset godina.

Đorđe Lacković

Foto: Facebook

Optužnica je posle dvomesečne istrage podignuta 10. juna i potvrđena je 30. jula rešenjem vanpretresnog veća Osnovnog suda. Lackovićev advokat je uložio žalbu na optužnicu, koju je Apelacioni sud odbio početkom septembra.

Đorđe Lacković je osumnjičen da je svojoj devojci Ivani Filipović u stanu u kojem su zajedno živeli naneo teške telesne povrede. Posle svađe, navodno zbog ljubomore, on je Ivanu brutalno pretukao, pa je sa prelomom rebara, nagnječenjem grudnog koša, probušenom plućnom maramicom i posekotinama i opekotinama na telu hosipitalizovana na Institutu za plućne bolesti u Sremskoj Kamenici.

Ivana Filipovic

Foto: Facebook/ Ivana Filipović

Lacković je uhapšen istog dana i od tada se nalazi u pritvoru, a Ivana Filipović je napustila posao u jednoj novosadskoj kladionici i nakon oporavka se vratila u selo Banovo Polje kod Bogatića, gde joj žive roditelji.

Video: Ovako je pao manijak iz tramvaja koji je zlostavljao devojčicu

(Telegraf.rs)

Komentari

  • milicija

    U pritvoru do sudjenja pola godine i to je to/odsedeo svoje

  • Nora

    Sta radis u vezi sa covekom koji te przi peglom!?!?

  • Pravda

    Prava domacica nema sta

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima