• 10

11 navijača Partizana, koji su divljali po auto-putu i napadali vozila, dobili zatvorske kazne

Sud je potvrdio sporazume koje su sklopili sa tužilaštvom i doneo pravosnažne presude, a osumnjičene osudio za nasilničko ponašanje. Izrečene su im kazne od 2 do 10 meseci zatvora

  • 10

Nasilnici koji su krajem avgusta ove godine drvenim palicama, bakljama i staklenim flašama nasrtali na vozila na autoputu "Miloš Veliki" priznali su krivicu početkom prošlog meseca, nakon čega su osuđeni na zatvorske kazne, kažu za KRIK u Osnovnom tužilaštvu u Obrenovcu.

Napad je organizovan na Viber grupi "Grobari Obrenovac", a meta su bili navijači Crvene zvezde.

Mladići koje je policija uhapsila ubrzo nakon nasilnog događaja na autoputu proveli su u pritvoru više od mesec dana posle čega su, kažu iz tužilaštva, zatražili da sklope sporazum o priznanju krivice, prenosi KRIK.

Njih 11, starosti od 18 do 26 godina, priznali su da su nasilno zaustavili saobraćaj na autoputu i koristeći baklje i palice, povredili nekoliko ljudi i oštetili automobile.

Mladići su u grupnom razgovoru "Grobari Obrenovac" organizovali napad na navijače Crvene zvezde nakon fudbalske utakmice protiv kluba Jang bojs tokom kvalifikacija za Ligu šampiona.

Sud je potvrdio sporazume koje su sklopili sa tužilaštvom i doneo pravosnažne presude, a osumnjičene osudio za nasilničko ponašanje. Izrečene su im kazne od dva do deset meseci zatvora, u zavisnosti od toga šta su konkretno uradili tokom napada, navode iz tužilaštva.

Osim ovih 11 mladića, u incidentu su, kažu u tužilaštvu, učestvovala još trojica koji su u bekstvu, pa se za njima i dalje traga.

Napad dogodio u noći između 27. i 28. avgusta, a na Tviteru već sutradan se pojavio i video-snimak događaja uz komentar da se radi o navijačima Partizana. Tužilaštvo je ubrzo zatim identifikovalo napadače, a prilikom hapšenja policija je kod njih pronašla baklje, palice i druge predmete koje su koristili tokom napada.

(Telegraf.rs/ KRIK)

Komentari

  • Žika Živac

    Tako je!Hapsi !

  • Mrcke

    Necete tako vratiti ime i zastavu, treba stisnuti petlju....pa napasti prave navijace. A vi to nemate, jer i kada ste izgubili zastavu i dobili po ..... napali ste dvojicu na autobuskoj stanici, ali jbg...iza ugla vreba Dragan Kojic Keba!!!!

  • marko

    kolika je zatvorska kazna za ubistvo demira jukica????

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima