• 7

Detalji hapšenja Dragoja: Priveden čim je kročio u stan, tražio poligraf u slučaju ubistva Jelene

- Mogu da potvrdim da je uhapšen sinoć u stanu u Beogradu. Naime, sinoć je došao iz inostranstva, nakon čega je odmah priveden - kaže advokat Predrag Savić.

  • 7

Dragoje Milinković, koji je preko anonimnog pisma koje je stiglo u sud označen kao ubica Jelena Marjanović, uhapšen je sinoć u Beogradu.

- Mogu da potvrdim da je uhapšen sinoć u stanu u Beogradu. Naime, sinoć je došao iz inostranstva, nakon čega je odmah priveden. On je insistirao da bude poligrafski testiran u slučaju ubistva Jelene Marjanović za šta je lažno osumnjičen - kaže za Pink.rs advokat Predrag Savić.

Podsećamo, Dragoje Milinković iz Priboja, koji je u anonimnom pismu, dostavljenom Višem sudu u Beogradu, označen kao ubica pevačice Jelene Marjanović, uhapšen je po naredbi Osnovnog suda u Priboju i spoveden u Kazneno popravni zavod (KPZ) za maloletnike u Valjevu radi izvršenja kazne, saznaje Tanjug.

Sud je izdao nalog za hapšenje jer se Milinković nije javio na izdržavanje zatvorske kazne od godinu dana na koju je osuđen zbog krivičnog dela prevara u produženom trajanju.

Dragoje Milinković, pismo iz Švajcarske

Foto: Privatna arhiva

On je kaznu izdržavati u KPZ-u za maloletnike u Valjevu, jer je to moguće za one osuđenike koji su dobili kazne do godinu dana zatvora, a imaju prebivalište na teritoriji Višeg suda u Valjev ili Višeg suda u Užicu.

Njegov advokat ističe da je protiv Milinkovića poveden krivični postupak još 2015. godine, a krivični, postupak vodi se i protiv onih koji su ga napali i naneli mu lakše telesne povrede.

- Nisam tačno upućen u taj slučaj, ali znam da je osumnjičen za prevaru – kaže Savić.

Ističe da je za njim postojala poternica naših organa, za koju se znalo, i da je sve bilo u skladu sa postojećim stanjem i prema zakonu je lišen slobode.

To što srpski organi nisu prihvatili Milinkovićevo insistiranje da ide na poligraf, u vezi sa "pismom iz Švajcarske" znak je, kako ističe za Pink.rs advokat, da je jasno da se radi o "budalaštini".

- Ovo je čisto izvršenje krivične sankcije. Čim je došao u stan, kako mi je rekla njegova supruga, lišen je slobode - kaže Savić.

(Telegraf.rs/ Tanjug/ Pink)

Komentari

  • 1111

    Sudstvo radi po principu rekla kazala. Njima treba zrtveni jarac i nebitno je ko ce da robija. Bitno je samo da su oni uradili svoje. Da to isto sudstvo ima iole dokaza protiv zorana , ne bi hapsili redom i posle 3 god. Zorana razvlache po sudu bez razloga. Ne znam da li je zoran kriv ili nije ali je chinjenica da drzava osim sumnje nema nishta u ruke.

  • Neda

    Sa ovim poslednjim desavanjima na sudjenju, pismo iz Svajcarske, slucaj Marjanovic piprima obrise spanskih sapunica.Nazalost! Kakva sramota !

  • MP

    Mesaju drugi slucaj sa jucerasnjim sudjenjem.Ocito da tuzilastvo i sudstvo ne radi svoj posao kako treba.Proslo je dve godine a oni jos nisu ni na pocetku.

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima