Detalji hapšenja Dragoja: Priveden čim je kročio u stan, tražio poligraf u slučaju ubistva Jelene

- Mogu da potvrdim da je uhapšen sinoć u stanu u Beogradu. Naime, sinoć je došao iz inostranstva, nakon čega je odmah priveden - kaže advokat Predrag Savić.

  • 7
Dragoje Milinkovic, Jelena Marjanovic Foto: Facebook/Jelena Jeca Krsmanovic/privatna arhiva

Dragoje Milinković, koji je preko anonimnog pisma koje je stiglo u sud označen kao ubica Jelena Marjanović, uhapšen je sinoć u Beogradu.

- Mogu da potvrdim da je uhapšen sinoć u stanu u Beogradu. Naime, sinoć je došao iz inostranstva, nakon čega je odmah priveden. On je insistirao da bude poligrafski testiran u slučaju ubistva Jelene Marjanović za šta je lažno osumnjičen - kaže za Pink.rs advokat Predrag Savić.

Podsećamo, Dragoje Milinković iz Priboja, koji je u anonimnom pismu, dostavljenom Višem sudu u Beogradu, označen kao ubica pevačice Jelene Marjanović, uhapšen je po naredbi Osnovnog suda u Priboju i spoveden u Kazneno popravni zavod (KPZ) za maloletnike u Valjevu radi izvršenja kazne, saznaje Tanjug.

Sud je izdao nalog za hapšenje jer se Milinković nije javio na izdržavanje zatvorske kazne od godinu dana na koju je osuđen zbog krivičnog dela prevara u produženom trajanju.

Dragoje Milinković, pismo iz Švajcarske Foto: Privatna arhiva

On je kaznu izdržavati u KPZ-u za maloletnike u Valjevu, jer je to moguće za one osuđenike koji su dobili kazne do godinu dana zatvora, a imaju prebivalište na teritoriji Višeg suda u Valjev ili Višeg suda u Užicu.

Njegov advokat ističe da je protiv Milinkovića poveden krivični postupak još 2015. godine, a krivični, postupak vodi se i protiv onih koji su ga napali i naneli mu lakše telesne povrede.

- Nisam tačno upućen u taj slučaj, ali znam da je osumnjičen za prevaru – kaže Savić.

Ističe da je za njim postojala poternica naših organa, za koju se znalo, i da je sve bilo u skladu sa postojećim stanjem i prema zakonu je lišen slobode.

To što srpski organi nisu prihvatili Milinkovićevo insistiranje da ide na poligraf, u vezi sa "pismom iz Švajcarske" znak je, kako ističe za Pink.rs advokat, da je jasno da se radi o "budalaštini".

- Ovo je čisto izvršenje krivične sankcije. Čim je došao u stan, kako mi je rekla njegova supruga, lišen je slobode - kaže Savić.

(Telegraf.rs/ Tanjug/ Pink)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • AJMO iskreno

    7. novembar 2019 | 17:01

    Mnogo se diže prašina oko ove početnice, PEVACICE. A ko je ubio Slavka Curuviju, itd o tome niko nista ne govori.

  • Franjo

    7. novembar 2019 | 16:20

    Deluje kao prevarant ali ne i ubica.

  • MP

    7. novembar 2019 | 17:47

    Mesaju drugi slucaj sa jucerasnjim sudjenjem.Ocito da tuzilastvo i sudstvo ne radi svoj posao kako treba.Proslo je dve godine a oni jos nisu ni na pocetku.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA