Odloženo suđenje optuženom za krađu testova: Nije se pojavio pred sudom zbog bolesti

Stamenković je inače na početku suđenja negirao da je ukrao test iz matematike, tvrdeći da je iz štamparije uzeo samo prazan papir kako bi ga upotrebio umesto tolet papira, nakon što mu je pozlilo od hrane

  • 3

Suđenje mašinisti roto štampe Igoru Stamnekoviću, optuženom za krađu testa iz matematike za malu maturu odloženo je danas u Višem sudu u Beogradu za 22. novembar.

Suđenje je odloženo zbog izostanka Stamenkovića koji se razboleo.

Nakon suđenja u ovom mesecu sud je kao naredni termin za suđenje odredio 11. decembar.

Stamenković je inače na početku suđenja negirao da je ukrao test iz matematike, tvrdeći da je iz štamparije uzeo samo prazan papir kako bi ga upotrebio umesto tolet papira, nakon što mu je pozlilo od hrane.

Optužnicom se tereti za krivično delo povreda tajnosti podataka u sticaju da krivičnim delom oduzimanje tuđe stvari.

Mala matura, testovi Foto: Marko Jovanović, Privatna arhiva

Optužen je da je iskoristio nepažnju svojih kolega u štampariji u kojoj su štampani testovi za završni ispit učenika osmog razreda i tom prilikom je ukrao test iz matematike.

Sumnja se da je to uradio kako bi test odneo sinu, koji je maturant jedne osnovne škole u Beogradu i kako bi mu pomogao da lakše položi završni ispit.

Takođe, sumnja se da je uz pomoć sina, rešeni test iz matematike došao do njegovih drugova i njihovih roditelja, nakon čega su oni, uz pomoć društvene meeže "instagram" delili drugim roditeljima i učenicima u više osnovnih škola.

S obzirom da suu testovi iz matematike bili "provaljeni" došlo je do odlaganja polaganja testa iz matematike za dva dana.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA