• 4

Kako Rumuni krijumčare 2.000 litara nafte u Srbiji: Ove 2 slike sve objašnjavaju

Protiv zapovednika broda, rumunskog državljanina pokrenut je prekršajni postupak zbog neprijave goriva koje je po svoj prilici trebalo da se nađe na crnom tržištu

  • 4

Carinici su u saradnji sa policijom u petak, 15. novembra, na prelazu Prahovo sprečili pokušaj krijumčarenja skoro 2.000 litara nafte.

Radi se o brodu potisnici "GP8", bez tovarnog prostora, u vlasništvu rumunske firme iz Turnu Severina. Kada se tokom večeri pojavio na ulaznoj strani carinske ispostave Prahovo, dežurni carinski službenik je zajedno sa policajcem i predstavnikom Lučke kapetanije sproveo redovnu kontrolu.

Detaljnim uvidom u dokumentaciju o prijavljenoj robi koju brod prevozi, kao i ostale neophodne dokumente (raport broda, spisak posade, spisak brodskih zaliha i šemu tankova broda) otkriveno je da se u 4 prednja i jednom pomoćnom tanku za pogonsko gorivo nalazi više evro dizela od prijavljene količine.

Prahovo, krijumčarenje nafte

Merenje pogonskog goriva, Foto: Uprava carina

Carinik je izmerio nivo goriva u tankovima i uporedio ga sa prijavljenom količinom u dokumentaciji na osnovu čega se videlo da brod prevozi 1.855 litara goriva više od prijavljene količine.

Protiv zapovednika broda, rumunskog državljanina pokrenut je prekršajni postupak zbog neprijave goriva koje je po svoj prilici trebalo da se nađe na crnom tržištu.

Prahovo, krijumčarenje nafte

Carinici izmerili pogonski napon u Prahovu, Foto: Uprava carina

Kao rezultat prekršajnog postupka pred nadležnim sudom izrečena je novčana kazna od 400.000 dinara, koliko iznosi nadoknada za uskraćene dažbine i protivvrednost neprijavljenog goriva, što su sredstva koja se u celosti slivaju u državni budžet.

Video: Obalska straža skače na podmornicu u pokretu punu kokaina u neverovatnom snimku

(Telegraf.rs)

Komentari

  • dusan

    ps oni su samo hteli da pruže inovativnu pomoc na putu našim vozačima. nisu to prevaranti.oni se brinu za gradjane Srbije

  • komsija

    Pustite ljude da zarade pare. Zabranite prvo drogu pa onda cigare i naftu. Kako sve radite naopačke majku mu

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima