≫ 

Rumun pljačkao menjačnice sistemom "sečke": Ovako vas može svako opelješiti ako ne pazite na 2 prsta

Stara fora na koju su nasele mlade radnice

  • 4
Dinari, pare, novac, dve hiljade dinara, novčanice

Foto: A. Nalbantjan

Niška policija u saradnji sa policijskim upravama u Beogradu i Prokuplju i graničnom policijom uhapsila je rumunskog državljanina N.C. (67) zbog prevare.

- Sumnja se da je on 21. juna ove godine tražio od radnice menjačnice u Nišu da mu zameni novac i na prevaru joj uzeo 152.000 dinara – saopštila je niška

Policijska uprava.

Kako saznajemo, on je radnici menjačnice zatražio da mu zameni tri hiljade evra a onda se „predomislio“

- Kada je izbrojao novac, navodno je ustanovio da je dobio manje nego što je očekivao. Zatražio je da mu radnica menjačnice vrati evre a on je njoj predao dinare, ali je pre toga sistemom tzv. „sečke“ zadržao novčanice u vrednosti od 152.000 dinara – objašnjavaju naši sagovornici iz istrage.

- Istog dana na isti način opelješio je i menjačnicu u Prokuplju odakle je ukrao 126.000 dinara, a ustanovljeno je da je takve prevare vršio i u Beogradu. Zahvaljujući nadzornim kamerama obezbeđena je njegova fotografija a zatim je za njim raspisana poternica.

Uhapšen je prilikom pokušaja ulaska u Srbiju na graničnom prelazu Srpska Crnja. Određeno mu je zadržavanje do 48 sati nakon čega će sa krivičnom prijavom biti priveden tužiocu.

Šta znači sistem sečke:

 

Stara prevara koja se izvodi na taj način što kradljivac prilikom vraćanja snopa novčanica koje je prethodno dobio od žrtve, deo novčanica zadržava tako što ih obmota oko zadnja dva prsta i savije ih u šaku. Preostali deo novca vrati. To je "niška sečka".

(D.K.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bb

    18. novembar 2019 | 16:08

    Da je zakon kako valja, nakon "secke" bi trebalo da sledi secka iste te sake koja je varala.

  • FANTOM

    18. novembar 2019 | 16:07

    Ajde da se ne lažemo. Tu mi vratiš snop novčanica a ja ga ne propustima kroz brojčanik i proverim ponovno stanje a potom ne upitam klijenta koliko mu novca niste prvobitno dali. Ili su ovi u menjačnica idioti ali pre bi se reklo kompanjoni. Hapsi i ove iz menjačnica kad padaju na sitnu lovu!!

  • Ortodox

    18. novembar 2019 | 15:51

    Lepo mu odseces ta dva prsta i svi mirni.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA