≫ 

Jeličić ležao u krvi dok su me novčano kažnjavali, ovo se dešava i u Hagu: Advokat o detaljima

Najavio žalbu Visokom savetu sudstva

  • 0
Zoran Jeličić, Dragoljub Đorđević

Foto: Telegraf.rs, RTS

Na suđenju Valjevskoj grupi pred Specijalnim sudom u Beogradu optuženi Zoran Jeličić posekao je sebi vrat i ruku pred svima u sudnici. Kako saznaje Telegraf.rs, on se javio za reč, izašao za sudsku govornicu i pred sudijom se isekao oštrim predmetom.

Prema potvrdi njegovog advokata Dragoljuba Đorđevića Jeličič se povredio malim oštrim predmetom.

- Ne znam kojim, dobićemo zapisnik o uviđaju. Povrede su na vratu i u grudnom delu - otkrio je u izjavi za novinare ističući da povrede nisu opasne po život.

Smatra da je obezbeđenje u sudu pravovremeno reagovalo.

- Skočili su, oborili ga, oduzeli mu oružje - rekao je ističući da su jedino oni danas postupali na pravi način.

Izneo je brojne optužbe na račun suda ističući da su sprečili pravo na odbranu okrivljenog, te da svode uloge branilaca na puke statiste. Naveo je i da će napisati ozbiljne primedbe Savetu visokog sudstva na njihov rad.

Naveo je ujedno kako je kažnjen sa 150.000 dinara kada je na njegov potez zaprepašćenja rukama sudija pomislila da joj aplaudira.

-  Da li Vi zaista mislite da zaslužujete aplauz za ovo? Ovo nije za aplauz - prenosi detalje nesporazuma: - Ja nisam tapšao, čudio sam se i rekao: "O, bože". A ona je mene pozvala, bio je prekinut pretres, jer je čovek ležao sav u krvi.

Na pitanje Telegrafa o obezbeđenju na ulazu u sud, s obzirom na to da je Jeličić uspeo da unese oružje kojim se povredio, Đorđević je kazao da se slično dešavalo i u većim sudovima, podsetivši na slučaj samoubistva Praljka u Hagu.

-  Slično se dešavalo i u mnogo ozbiljnijim inistitucijama, kao što je Međunarodni sud u Hagu, kada je hrvatski general izvršio samoubistvo otrovom - kazao je on.

Kako je Telegraf.rs saznao, Jeličić je prevezen na VMA.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA