• 33

Vučić: Oni koje traži Priština nisu nikakve ubice, već srpski studenti

- Kosovska policija, nakon 22 meseca istrage, traži pomoć javnosti u identifikovanju dve osobe za koje navode da su osumnjičeni u slučaju ubistva Ivanovića. To pokazuje o kakvim je neozbiljnim ljudima reč - smatra Aleksandar Vučić

  • 33

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da su dva mladića, koje je Kosovska policija označila kao osumnjičene u slučaju ubistva Olivera Ivanovića i pozvala javnost da ih identifikuje, zapravo studenti u Kosovskoj Mitrovici. Dodao je da su saslušani, da su se srpskim vlastima javili sami, da su došli s roditeljima, i da su bili spremni na poligraf.

Kosovska policija, nakon 22 meseca istrage, traži pomoć javnosti u identifikovanju dve osobe za koje navode da su osumnjičeni u slučaju ubistva Ivanovića, a koji su, kako tvrde, uslikani u severnom delu Kosovske Mitrovice na dan ubistva Ivanovića.

Vučić kaže da to pokazuje o kako je neozbiljnim ljudima reč u Prištini. Kaže da je iz arhive Bezbednosne agencije izvučena ta fotografija.

Osumnjičeni za ubistvo Olivera Ivanovića

Foto: Facebook/Kosovo Police

Studenti iz Prokuplja

- Reč je studentima, ni o kakvim ubicama, Ivanu Dimitrijeviću i Milošu Radosavljeviću - jedan (Ivan) rođen u Prokuplju sa prebivalištem u Kuršumliji, koji je student u Kosovskoj Mitrovici, na master studijama, naveo je Vučić.

Miloš Radosavljević, iz Prokuplja, takođe s prebivalištem u Kuršumliji, student je Tehničkog fakulteta u Kosovskoj Mitrovici, a povremeno boravi u studentskom domu u tom gradu, dodao je.

Vučić je rekao da su obojica ispitana, da su ih doveli otac i majka kad su videli fotografiju u medijima, kao i da su bili spremni na poligraf.

- Inače, bili su na kolokvijumu - dodao je.

Vučić je rekao da je istraga ubistva Olivera Ivanovića jedno od ključnih i prioritetnih pitanja za Srbiju. Uprkos činjenici da nam ni na koji način nisu omogućili da vodimo racionalnu istragu, ni pristup licu mesta, dodao je.

(Telegraf.rs)

Komentari

  • meda

    Prištinu treba da bude sramota što optužuje nedužan narod

  • Ivan

    Stavljati etiketu neduznoj , uspesnoj deci je krajnje nedopustivo.

  • Pedja

    Pristinske vlasti treba da je sramota sto optuzuju nas neduzni narod. A jos nisu odgovorili na pitanje sta je Ejupi radio na dan ubistva Ivanovica na KIM.

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima