• 5

Jeličić pronađen sav krvav u selu kraj Valjeva: Prekršio kućni pritvor i otišao na pljeskavicu

Policajci su ga primetili i priveli u stanicu kako bi ga identifikovali. Utvrđeno je da je prekršio mere kućnog pritvora, to jest da je napustio kuću bez obaveštavanja nadležnih organa, što je u obavezi da učini

  • 5

Zoran Jeličić (40), optuženi član valjevske grupe koji je hteo da se ubije u Specijalnom sudu, juče je nađen u selu Čučuge kod Valjeva, posle čega je prevezen u bolnicu, pa u policiju.

Kako pišu mediji, Jeličić, koji se od marta nalazi u kućnom pritvoru s nanogicom, u sredu je posle pregleda na VMA pušten i navodno se uputio kući u Pambukovicu kraj Valjeva, gde ima prijavljen boravak. Međutim, po svemu sudeći, on nije otišao kući.

- Njega je juče u ranim jutarnjim satima pronašao taksista kako leži nasred kolovoza. Čovek ga je odvezao u urgentni centar Valjevske bolnice. Žalio se na samopovređivanje. Lekari su ga pregledali i konstatovali da nije životno ugrožen, takođe su mu stavili gips na ruku, pošto je bila slomljena, i dali mu terapiju, nakon čega je otpušten iz bolnice - objašnjava izvor Kurira.

Zoran Jeličić, Specijalni sud u Beogradu

Specijalni sud u Beogradu Foto: Mateja Beljan

Prema njegovim rečima, Jeličić ni po izlasku iz bolnice nije otišao kući, već je nastavio da se šeta po Valjevu.

- Bio je u jednom kiosku brze hrane i jeo pljeskavicu. Policajci su ga primetili i priveli u stanicu kako bi ga identifikovali. Utvrđeno je da je prekršio mere kućnog pritvora, to jest da je napustio kuću bez obaveštavanja nadležnih organa, što je u obavezi da učini - kaže izvor Kurira.

Jeličićev advokat Dragoljub Đorđević potvrdio je juče za Kurir da je njegov klijent nađen na seoskom putu.

- Posredno sam saznao da je Jeličić, pošto je posekao sebi vrat i ruku u Specijalnom sudu, prevezen na VMA. Nakon ukazane pomoći on se vratio u Specijalni sud da uzme telefon - objašnjava Đorđević i dodaje:

- Uzeo je telefon i krenuo kući autobusom. Međutim, krvavog i bez svesti, našao taksista! On ga je ubacio u kola i prevezao u bolnicu. Pokušao sam da stupim u kontakt s njim, ali nisam uspeo - rekao je advokat.

Zoran Jeličić, kome se sudi zbog ubistva Željka Đedovića 2009. godine, u sredu je na suđenju, naočigled sudije, advokata i drugih prisutnih u sudnici, iz džepa izvadio žilet, koji je krišom uneo u sud, i posekao vrat i ruku.

- Pošto mi ne dozvoljavate da kažem šta imam i štitite Nebojšu Joksovića, ja ću sada da se ubijem pred svima - rekao je Jeličić i povukao sečivom dva puta po vratu i jednom po ruci.

Advokat i optuženi

Milan Milijanović, jedan od optuženih pripadnika valjevske grupe, kao i njegov branilac Miroslav Živković održali su juče konferenciju za medije, na kojoj su želeli da ukažu na sve nezakonitosti koje prate maratonsko suđenje pred Specijalnim sudom.

Milijanović i Živković su naveli da ovaj slučaj predstavlja fenomen u srpskom pravosuđu jer za deset godina, nije izrečena nijedna prvostepena presuda.

- Dosad je promenjeno čak pet sudskih veća, a postupak je svaki put kretao iznova - kazao je advokat. I. M.

Video: Advokat Zorana Jeličića: Slični incidenti se dešavali i u ozbiljnijim sudovima

(Telegraf.rs/Kurir)

Komentari

  • Fenix

    Kakvo govedo, pa u samicu bre bez leba, pa da vidi!!! Kakva bahatost, kakvo pravoszđe, sram!!!

  • Vlaja

    Pa ova drzava je sprdnja. Ubica seta slobodno gradom, jede pljeskavice... Strasno

  • Milica MM

    Pa, kakav je to pritvor, ljudi moji!? "Pritvorenik" seta po celoj Srbiji sa sve nanogicom, moze da ucini jos deset krivicnih dela, da krade, napada, ubije... Ovaj nije za kucni pritvor, vec za ustanovu zatvorenog tipa.

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima