• 9

Beograđanka Ivana Ivanović izručena Italiji: S krimi-ekipom utajila 60 miliona evra poreza

Ivanovićeva je uhapšena u avgustu na osnovu evropskog i međunarodnog naloga za hapšenje

  • 9

Beograđanka Ivana Ivanović, koja je u Crnoj Gori uhapšena po poternici Italije zbog sumnje da je počinila krivična dela mafijaško udruživanje i nezakonito klađenje, čime je nanesena šteta državi, izručena je pre tri dana iz Podgorice u Rim.

Ekstradicija je izvršena avionom, a kako prenosi portal calabrianews. it, ovim je izvršen nalog za hapšenje koji je u novembru 2018. godine izdao tužilac iz Kalabrija.

Ivanovićeva je uhapšena u avgustu na osnovu evropskog i međunarodnog naloga za hapšenje. Prema navodima pomenutog italijanskog medija, ona je optužena za zločinačko udruživanje mafijaškog tipa, prevare protiv države i nelegalne poreske deklaracije od klađenja. Tamošnji istražni sudija je u decembru 2018. godine izdao nalog da se Beograđanki odredi pritvor.

Italijanska policija

Printskrin: calabrianews.it

Nadležni istražni organi na čelu sa poreskom policijom do sada su uhapsili i pritvorili 18 osumnjičenih i blokirali rad 23 strane kompanije i 15 kompanija koje posluju na teritoriji Italije. Zaplenjene su i brojne nekretnine i vozila, a na bankovnim računima zamrznuto je više od 723 miliona evra.

Nakon hapšenja osumnjičene u Crnoj Gori, italijanski mediji su objavili da je ona osumnjičena da je deo kriminalne grupe koja je nezakonitim klađenjem u Italiji utajila oko 60 miliona evra poreza.

Ukidali odluke o pritvoru

Nakon objavljivanja vesti o hapšenju Ivanovićeve, njen branilac saopštio je da je ona neosnovano u ekstradicionom pritvoru. Odbrana je tada sudu kao dokaz za svoje tvrdnje dostavila odluku italijanskog Kasacionog suda od 19. jula ove godine, kojom su tamošnje sudije ukinule odluku o određivanju pritvora Ivanovićevoj.

Ona je uputila pismo sudiji za istragu Višeg suda u Podgorici, u kojem je, između ostalog, navela da Srbija nije odobrila njeno izručenje zbog nedostatka dokaza.

(Telegraf.rs / Izvor: portalanalitika.me)

Komentari

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima