• 7

Plaćeni ubica Čaba Der prošetao centrom Budimpešte: Na sebi je imao pancir, lisice i kacigu

Trg u Budimpešti bilo, koji je inače prometan i put turista, u subotu je bio zatvoren

  • 7

Pripadnici mađarskog antiterorističkog centra češljali su zajedno sa Čabom Derom u subotu ujutru područje oko Budimskog dvorca, a neko vreme bio je zatvoren i Trg Adama Klarka u mađarskoj prestonici kako bi se pronašao pištolj za koji Der tvrdi da ga je tu sakrio, a koji je koristio za ubistvo mađarskog preduzetnika Lasla V. prošle godine.

Čaba Der doveden je iz zatvora u Budimpešti na lice mesta, kako bi pokazao gde je sakrio pištolj i prigušivač, nekoliko dana nakon što je istražiteljima otkrio lokaciju.

Na sebi je imao pancir, lisice i kacigu. Čaba Der uhapšen je letos u Pragu i kasnije je izručen Mađarskoj. On se sumnjiči za tri ubistva: ubistvo Lasla V. u septembru prošle godine u Budimpešti, ubistvo hrvatskog državljanina Ivana Serdarušića u Amsterdamu prošlog jula, a holandske vlasti su ovaj slučaj prepustile kolegama iz Mađarske. Der se tereti i za ubistvo Nebojše Markovića u Beogradu u januaru ove godine.

Čaba Der

Printskrin: Idnes.tv

Pred mađarskim sudom priznao je ubistvo Lasla V., a o ubistvu u Holandiji nije ništa govorio.

Podsećanja radi, Čaba Der se sa Laslom našao u blizini potoka kod tržnog centra kako bi mu prodao 11 kilograma kokaina. Umesto kokaina, doneo je zaslađivač. Kada je Laslo ušao u automobil da proveri robu, Der mu je pucao u glavu i njegovo telo bacio u potok.

Područje u Budimpešti bilo, koje je inače prometno i posećuju ga turisti, zbog potrage u subotu bilo je neko vreme zatvoreno. Međutim, oružje nije pronađeno.

Kasnije je Der tvrdio da se pištolj nalazi u utvrđenju Citadela, pa su pripadnici antiterorističke jedinice krenuli ka tamo sa njim. Ni tamo nije ništa pronađeno i potraga je završena.

Derov advokat Danijel Tran rekao je mađarskim medijima da "ako se uzme u obzir protok vremena, nije isključeno da je neko drugi već pronašao, kao i da je kiša mogla da spere zemlju sa njega i otkrije gde je bio zakopan".

Video: Uznemirujući snimak ubistva na Banovom brdu, likvidacija u po bela dana!

(Telegraf.rs/ Blic)

Komentari

  • 🚲

    Mnogo gledao filmove

  • BralE

    Znaači i u Madjarskoj se dileri drogom nazivaju „preduzetnici“! Ili je to samo na našen prevodu, iz poštovanja prema domaćim „preduzetnicima“!?

  • Ha

    Covek koji umesto droge donese zasladjivac je prevarant a ne kriminalac...

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima