• 14

"Čula sam vrisak i udarac, videla glavu": Najpotresnije svedočenje o poslednjim Isidorinim trenucima

Devojčica iz Niša je preminula prošle godine kada je na nju naletelo teretno vozilo koje ju je priklještilo

  • 14

Saslušanjem svedoka danas je pred Osnovnim sudom u Nišu nastavljeno suđenje Bobanu Stojanoviću (54) iz Leskovca optuženom za teško delo protiv opšte sigurnosti čija je žrtva bila dvanaestogodišnja devojčica Isidora Vučković iz Niša.

Stojanović se tereti da je 24. septembra prošle godine u Požarevačkoj ulici u niškom naselju Komren propustio da podigne parkirnu kočnicu na teretnom vozilu usled koga se ono pokrenulo i priklještilo Isidoru, devojčicu koja se vraćala iz škole.

Na prethodnom delu suđenja Ivan Vučković, otac stradalog deteta izrazio je ogorčenje što, kako je istakao, niko od prolaznika nije ni pokušao da pomogne Isidori koja je izdisala ispod vozila.

- Neverovatno mi je da joj nije prišao, da vidi šta se dešava sa detetom da joj pomogne dok se gušila, da joj dune udah, jer je bila živa još pet, deset minuta. Dete je bilo zdravo, jako, dar od Boga... Očuvana je bez ijedne bolesti... Nemam para, moja deca su mi sve, Isidora je bila moj ponos - rekao je tada ožalošćeni otac.

Međutim, svedoci koji su danas saslušani bili su jednodušni u tvrdnji da su smatrali da je devojčica mrtva.

Tragedija u Nišu

Na ovom mestu se dogodila tragedija / Foto: Telegraf

Najpotresnije svedočenje o poslednjim Isidorinim trenucima iznela je Sanja Ivanović koja se prva našla na mestu tragedije.

- Kretala sam se niz Požarevačku ulicu kada sam ugledala belo vozilo kako se kreće unazad. U susret mu je dolazila devojčica koja je koliko se sećam, gledala u ruke. Sledeće čega se sećam da sam čula vrisak i udarac. Bila sam potpuno oduzeta petnaestak sekundi, zatim sam prišla vozilu i ispod njega videla samo glavu deteta koja je bila potpuno plava. Bila sam prestravljena, nisam smela da joj bliže priđem, izvadila sam telefon i pozvala Hitnu pomoć. Ubrzo je stigao komšija Slavoljub Milijić kome sam rekla da je kombi udario nečije dete. Mnogo sam se potresla pa sam otišla kući - kazala je svedokinja.

Milijić, koji je takože danas bio saslušan, potvrdio je da mu je Sanja pokazala kombi ispod koga je stradala devojčica.

- Sagnuo sam se i video dete koje poznajem koje je bilo pritisnuto uz ivičnjak, samo mu je glava virila ispod kola. Ljudi su pitali čija je devojčica, pokazao sam kuću njenih roditelja i zamolio da neko ode da ih obavesti o nesreći - opisao je tragediju Milijić.

Tragedija u Nišu, Isidora

Žrtva Isidora Vučković iz Niša / Foto: Telegraf

Bilo je nemoguće da je izvučemo

Na pitanje punomoćnika Isidorinih roditelja zbog čega nije pokušao da joj pomogne, odgovorio je da dete nije davalo znake života.

- Nismo smeli da je diramo, a i doktorka iz Hitne pomoći je rekla da ništa ne pipamo do dolaska policije. Bilo je nemoguće da je izvučemo, to su učinili tek vatrogasci kada su podigli kombi - objasnio je Milijić.

Milena Mitrović posvedočila je da je sa svoje terase videla kako se vozilo nekontrolisano kreće niz ulicu ka devojčici koja mu je dolazila u susret.

- Kombi se blago spuštao unazad a zatim odjednom ubrzao ka ivičnjaku i Isidoru više nisam videla, pa sam pozvala Hitnu pomoć - kazala je Milena.

Vozač Boban Stojanović je pognute glave slušao svedočenje očevidaca Isidorine smrti ali im nije postavljao pitanja. U odbrani iznetoj na prvom glavnom pretresu negirao je krivicu za smrt dvanaestogodišnjakinje.

- Stao sam ispred prodavnice da uzmem neki deo, nisam video da je teren pod nagibom. Auto je bio ubačen u brzinu, to dobro pamtim, ali se ne sećam da li sam podigao ručnu kočnicu - kazao je tada Stojanović.

Suđenje će biti nastavljeno 21. januara sledeće godine do kada treba da bude završeno komisijsko veštačenje katedre za motorna vozila Mašinskog fakulteta u Beogradu koja treba da se izjasni o okolnostima pokretanja parkiranog vozila.

Tužilaštvo je za Stojanovića zatražilo kaznu zatvora u trajanju od 3 godine.

Video: Video stravične nesreće iz Zemuna u kojoj je poginuo Ernad Bakan

(D.K.)

Komentari

  • .

    Srce maleno...Andjeli sa njom....

  • siux

    strucno: vozilo ubaceno u brzinu ne moze da ubrzava jer pokrece motor sto znatno otezava kretanje vozila ...ako.je uopste i krenuo u brzini ...a znajuci kakve su rucne kocnice na takvim vozilima isti mu je djavo i da je podigao ...ko zna dali uopste i funkcionise ...rebnuo bi ja tebe 5 i vise godinica pa ti tamo razmisljaj sta jesi ili nisi uradio

  • Aleksandar

    Mali andjelu,neka te Bog cuva...

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima