• 2

Lazar nas je zvao u kolo, kao da je znao da igra poslednje: Teški detalji tragedije u Pazaru

Dečak izdahnuo u 15. godini; pohađao tek prvo tromesečje u Ekonomskoj školi

  • 2

Nakon što se Novi Pazar u suzama oprostio od Lazara Mijailovića (15) u javnost su isplivali detalji tragedije. Prema izjavama očevidaca, dečaku su prijatelji pokušali da ukažu pomoć, ali bezuspešno. Reanimaciju su kasnije pokušali članovi ekipe Hitne pomoći, takođe, bez uspeha.

Zbog Lazareve prerane smrti, tokom proslave punoletstva druga, zaplakali su mnogi u ovom gradu i njegovoj Ekonomskoj školi, koju je pohađao tek prvo tromesečje. Niko još ne može da poveruje da Laza više neće nastupati i predvoditi narodna kola koja je godinama uspešno igrao.

- Igrao je u subotu uveče na rođendanu na kojem je bio gost. Dozivao je nas, ostale drugare, da ustanemo i zaigramo kolo, kao da je predosećao da će mu to biti poslednje. Veselili smo se i pevali, poručivali pesme... Svi smo bili nasmejani - priča Lazarev drug koji je bio u restoranu u kojem je održana rođendanska proslava.

Drugovi su spontano izlazili iz kola, a za njima je pošao i Lazar koji je seo i sebi natočio čašu vode.

- Popio je hladnu vodu, jer nije pio alkohol, i nastavili smo da se veselimo za stolom. On je rekao da mu je teško, da se ne oseća dobro i krenuo je do toaleta. Nas nekoliko je pošlo za njim - kaže Lazarev drugar.

Petnaestogodišnjak se iznenada srušio i zatvorio svoje oči. Više ih nije ni otvorio. Svi pokušaji njegovih prijatelja i lekara da ga povrate bili su bezuspešni. Lazarevo srce je stalo, ali će on narodna kola igrati na nebu.

- Igrao je u subotu uveče na rođendanu na kojem je bio gost. Dozivao je nas, ostale drugare, da ustanemo i da zaigramo kolo, kao da je predosećao da će mu to biti poslednje - kaže Lazarev drug.

- Dragi Rasovci, desila nam se velika tragedija. Iznenada nas je napustio naš dragi Lazo, dobar igrač i još bolji drug.

Ova objava, koja se u nedelju pojavila na socijalnim mrežama, izazvala je tugu i nevericu kod svih članova Kulturno-umetničkog društva "Ras" iz Novog Pazar.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Kulturno Umetničko Društvo 🇷🇸 (@kud_ras_novi_pazar) on

- Tvoje mesto u našem velikom kolu niko ne može da zauzme - napisao je KUD "Ras" ispod Lazareve slike.

Lazara žali celi grad, a Ekonomska škola u ponedeljak nije održala nastavu i proglasila je dan žalosti. Od svog učenika oprostili su se svi profesori ove škole.

- Anđeo, lepotan vedrog duha, eto, to je bio Laza. U nekoliko reči sam vam sve rekla - kazala je jedna od profesorki Ekonomske škole.

- U ponedeljak uveče trebalo je da gledamo njegov nastup na tradicionalnom festivalu u Novom Pazaru. Skoro celo odeljenje je trebalo da ide da ga gleda pošto smo ga svi voleli. Uživali smo u njegovom društvu. Umesto toga, celo odeljenje mu je išlo na sahranu - kaže Lazarev drug iz odeljenja.

Svi u KUD "Ras" i Ekonomskoj školi imaju lepo mišljenje o Lazaru Mijailoviću. Saglasni su u oceni da Nebojša i Mila imaju razloga da budu ponosni što su imali tako zlatnog sina.

Teško roditeljima koji deci vide kraj

Rođaci Lazara Mijailovića kažu da još ne mogu da poveruju šta se dogodilo. Neki od njih su jedva smogli snage da odu kod Mile i Nebojše i da im izjave saučešće.

- Šta da im kažem? Teško njima. Koju reč da im kažem? Možete zamisliti kako je roditeljima koji ovo dožive, koji deci vide kraj. Nadam se da će, ipak, Mila i Nebojša smoći snage da krenu dalje jer imaju još jedno dete kojem su potrebni - kaže rođak.

(Telegraf.rs/ Alo)

Komentari

  • Kalimera

    Nije ovaj tekst bez komentara zato sto su ljudi bez duse. Naprotiv. Sta reci. Tuzno. Pretuzno. Ovo dete pleni i bio je voljen u celoj zajednici. Cutanje je dovoljno.

  • Sanja

    Искрено саучешће породици, Лазаревим другарима и осталим пријатељима. Почивај са анђелима.

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima