• 14

Ugledni advokat završio u pritvoru zbog napada na vozača autobusa u Požarevcu: Šofer je još u komi

- Tačno je da sam se posvađao sa vozačem zbog kofera, ali nije tačno da sam ga fizički napao. Još gore od cele ove situacije je to, što je neko dozvolio hroničnom srčanom bolesniku da upravlja vozilom u kome se svaki dan prevoze putnici - kaže advokat

  • 14

Vozač autobusa koji je nakon verbalnog, a potom i fizičkog nasrtanja od strane advokata D. M. (56) iz Velikog Gradišta, doživeo infarkt, i nalazi se u kritičnom stanju.

Dr Danko Nikolić, direktor Opšte bolnice u Požarevcu, kazao je da je vozač u teškom stanju, još je u komi i priključen je na aparate, a lekari na Koronarnom odeljenju čine sve kako bi mu spasili život.

- On je u nedelju, nakon incidenta na autobuskoj stanici, kolima Hitne pomoći odmah prebačen u požarevačku bolnicu, bez svesti i znakova života, a brzom intervencijom lekara u bolnici izvršena je reanimacija - rekao je dr Danko Nikolić, direktor Opšte bolnice u Požarevcu.

Požarevac, svađa, autobus, vozač, advokat, infarkt

Ugledni advokat kaže da nije udario vozača; Foto: Privatna arhiva

U zvaničnom obaveštenju MUP-a, navedeno je da je policija iste večeri pronašla i uhapsila advokata D. M. (56) iz Velikog Gradišta za koga se osnovano sumnja da je u nedelju oko 13:00 časova, gde je čekao sina koji se autobusom vraćao iz Beograda na autobuskoj stanici u Požarevcu, nakon verbalne rasprave oko navodno izgubljenog prtljaga svog sina, fizički napao Z. M. (55) vozača autobusa, a potom pobegao.

Međutim, sporni nestali kofer je pronađen, a vozač je doživeo infarkt i završio je u bolnici.

Putnički autobus, prtljag, putnici

Problem je nastao oko izgubljenog prtljaga; Foto-ilustracija: Profimedia/Alamy

U utorak je advokatu D. M. određen pritvor do 30 dana zbog mogućeg uticaja na svedoke. On se tereti za krivično delo nasilničko ponašanje za koje je zaprećena kazna zatvora do pet godina.

TPKNEWS je u nedelju oko 19:00 časova, pozvao advokata D. M. koji se nalazio na slavi kod prijatelja u selu Desine. On je potvrdio da je došlo do verbalnog sukoba između njega i vozača autobusa, zbog kofera njegovog sina koji nisu mogli da pronađu u bunkeru autobusa. Međutim, on negira da je vozača fizički napao i nakon toga pobegao kao što su preneli mediji.

Požarevac, svađa, autobus, vozač, advokat, infarkt

Vozač koji je i dalje u komi; Foto: Privatna arhiva

- Tačno je da sam se posvađao sa vozačem zbog kofera koji nismo mogli da nađemo u bunkeru autobusa, ali nije tačno da sam ga fizički napao. Ja sam vozača, nakon što sam se iznervirao, samo odgurnuo, okrenuo sam se i pozvao sina da krenemo. Sa sinom sam seo u svoj auto i krenuli smo kući, nakon čega sam došao kod svojih prijatelja ovde u Desine na slavu - rekao je advokat.

D. M. kaže, da kad je pročitao u medijima da je vozač doživeo infarkt i da se za njim traga jer je fizički napao vozača i pobegao, on je odmah pozvao PS u Velikom Gradištu, i rekao im gde se nalazi, na šta su mu oni odgovorili da u ponedeljak u 9:00 časova dođe u policijsku stanicu. Takođe, zatražio je od policije da pregledaju snimke sa nadzornih kamera.

Advokat je na kraju razgovora samo komentarisao:

- Ja ne mogu da verujem da se sve ovo dešava meni, a još gore od cele ove situacije je to, što je neko dozvolio hroničnom srčanom bolesniku da upravlja vozilom u kome se svaki dan prevoze putnici. Na kraju kad bolje razmislim, bolje je i ovako, nego da mu je pripalo loše dok je bio u vožnji - zaključuje advokat D. M.

Video: Vozač autobusa razgovara i piše poruke tokom vožnje

(Telegraf.rs/Tpknews.com)

Komentari

  • Lol

    Da, većina nasilnika kaže da nisu nikoga napali, samo su ga malo gurnuli...

  • Boban

    Ima li svedoka? Sigurno nisu bili sami.

  • Snežana

    Zašto je postala praksa da se objave samo inicijali osobe koja je napravila prekršaj. Jasno i glasno treba da se izgovori ime,da bi mi ćitaoci dobili potpune informacije Još sam primetila da kad je sirotinja u pitanju objavljuje se potpun o ime ,a što veća"buđa"samo inicijali

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima