≫ 

Kurira iz Niša namamili u klopku, pa ga opljačkali: "Pucao je 4 puta, ne bi se libio ni najgoreg"

Za šest godina u službi Dejan nikad nije imao ni slično iskustvo; pogođen onim što mu se desilo primio je i injekciju za smirenje

  • 20
Dejan Jocić Foto: Telegraf/ D.K.

Nišlija Dejan Jocić (52), vozač kurirske službe „AKS“ opljačkan je u sredu u Kuršumliji. Dvojica razbojnika su mu pucajući iz pištolja oteli torbicu sa 170.000 dinara i ličnim dokumentima, nakon što su ga namamili u zamku naručivši preko njegove službe usisivač.

Dejan kaže da je paket sa usisivačem trebalo da isporuči na ime Dragana Jovića u ulici Doktora Melgarda.

- U tu ulicu sam došao oko 15.30 sati nakon što sam se prethodno čuo sa osobom koja je trebalo da primi paket. Taj muškarac mi je kazao da produžim ulicom jer će me na navedenoj adresi sačekati njegova žena. Postupio sam po njegovi instrukcijama, došao sam do kraja ulice, ali nikog nisam video. Ponovo sam ga pozvao telefonom, a on mi je kazao da se vratim jer sam promašio adresu – opisuje Jocić način na koji je uhvaćen u klopku.

Međutim, kada je krenuo nazad, kurir je ustanovio da mu je put blokiran.

- Put je bio preprečen nekim stenama i to baš u delu gde se nalazi šuma. Dok sam razmišljao šta da radim iz šume su se pojavila dvojica muškaraca sa fantomkama na glavama. Jedan je pucao u vazduh i otvorio vrata vozila. Zatim je ispalio još jedan hitac i kazao: - Daj torbicu! Ovaj drugi je stajao pored njega sa bezbol palicom, shvatio sam da je spreman da me napadane – priseća se Jocić razbojničkog napada.

Pljackasi, pljackanje, razbojnici Foto-ilustracija: Shutterstock

Nakon što mu je oteo torbicu, razbojnik je ponovo pucao.

- Strgao mi je torbicu sa ramena jer je uvek držim kraj sebe, s obzirom na to da mi je tu celokupni pazar. Nastavio je da puca, ispalio je ukupno četiri hica što dokazuje da se ne bi libio ni od najgoreg. Uveren sam da je bio spreman da me ubije da bi me opljačkao. Bilo je kao na filmu, još sam izbezumljen, Hitna pomoć mi je dala injekciju da bih se smirio – navodi Jocić.

Ističe da je iznenađen što je napadnut jer sa ljudima iz Kuršumlije ima samo lepa iskustva.

- Šest godina radim u kurirskoj službi i dostavljam robu u Kuršumliji i nikad mi se nije desilo ništa ružno. Naprotiv, ljudi su uvek bili ljubazni, uvek bi me pozvali u kuću kao najmilijeg gosta. Zato sam iznenađen ovim što mi se desilo, to je za doživotnu robiju, meci su mi leteli oko glave, stres koji sam preživeo teško ću zaboraviti – ogorčen je opljačkani kurir.

Novi šok posle pljačke

Jocić kaže da je od policije saznao da je njegova torbica pronađena zapaljena.

- Izgorela su mi lična dokumenta, sve mi je bilo tu. Nemam ni ličnu kartu, ni vozačku dozvolu, ne mogu da radim dok ne izvadim novu. Trebaće mi mnogo vremena da ponovo pribavim svu dokumentaciju, tu su mi bile i kartice iz banke. Ipak najvažnije je da sam ostgao živ, moglo je i drugačije da se završi i to zbog 170.000 dinara - kaže napadnuti čovek.

Video: Pucnjava i pljačka kod Leposavića: Povređena tri radnika firme za prevoz novca

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • zoran

    28. novembar 2019 | 22:59

    Drzavo samo ti uzimaj oruzje postenim ljudima,pa ce se sve cesce ovo desavati,pa cak i gore!

  • Mare

    28. novembar 2019 | 23:41

    Iz Kursumljiju se ni ker ne uzima prijatelju

  • Vlajko

    28. novembar 2019 | 23:32

    Kako nam je dobro. Samo n as predno.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA