• 50

Sentin sin raskrinkao jednu od najvećih plantaža droge u Pazovi: On je presreo i uhapsio Koluviju

Slobodan Milenković je pre dve nedelje sa kolegom bio u automobilu kad je pored njih ogromnom brzinom projurio beli "audi A8" s policijskim blinkerima. Iskusni inspektor je znao da u policiji nema takvih službenih automobila

 • 50

Predraga Koluviju, vlasnika poljoprivrednog imanja "Jovanjica" u Staroj Pazovi gde su zaplenjene četiri tone marihuane, uhapsio je inspektor Slobodan Milenković, sin pokojnog policijskog generala Sente Milenkovića, koji je bio šef obezbeđenja Slobodana Miloševića.

Upravo je Milenković mlađi zaustavio Koluviju 14. novembra kod Stare Pazove. Nakon što mu je vlasnik "Jovanjice" pokazao lažnu policijsku značku, usledila je provera i otkrivena je jedna od najvećih plantaža marihuane u ovom delu Evrope.

Odala ga značka

Prema nezvaničnim informacijama, Slobodan Milenković je pre dve nedelje sa kolegom bio u automobilu kad je pored njih ogromnom brzinom projurio beli "audi A8" s policijskim blinkerima. Iskusni inspektor je znao da u policiji nema takvih službenih automobila, pa je pozvao saobraćajnu policiju i javio im da zaustave "audi".

Saobraćajci su to i učinili malo dalje, a ubrzo zatim do njih je stigao i Milenković s kolegom.

Koluvija je bio na mestu suvozača i prilikom legitimisanja samouvereno je pokazao policijsku značku, ali je to Milenkoviću odmah bilo sumnjivo. Proverom je utvrđeno da takve značke nema u sistemu MUP i započet je pretres na Koluvijinom poljoprivredom imanju. Na iznenađenje policajaca, otkrili su nepregledne plantaže indijske konoplje, poznatije pod nazivom marihuana - navodi izvor.

Slobodan Milenković, Sahrana policijskog generala Sente Milenkovića

Slobodan Milenković na sahrani oca Sente; Foto: Telegraf

Narednih desetak dana jake policijske snage obezbeđivale su "Jovanjicu", dok su uviđajci i forenzičari popisivali svaku biljku indijske konoplje i svaki gram osušene marihuane, spremne za dalju prodaju. Veštačenjem je utvrđeno da je pod plastenicima i u magacinima bilo ukupno 65.581 biljka i 649,4 kilograma osušene marihuane.

Koluvija je u međuvremenu saslušan u Tužilaštvu za organizovani kriminal (TOK), nakon čega mu je određen pritvor do 30 dana.

Predragov branilac, advokat Zora Dobričanin Nikodinović navela je da je njen klijent negirao da je uzgajao drogu.

- Moj klijent Predrag Koluvija je 15. novembra pred zamenikom tužioca za organizovani kriminal naveo da je na imanju "Jovanjica" u Staroj Pazovi uzgajana industrijska konoplja, a ne marihuana. Negirao je navode iz naredbe o sprovođenju istrage, ističući da je sve radio u skladu sa propisima i da za uzgajanje industrijske konoplje ima sve neophodne dozvole nadležnih ministarstava, kao i sertifikate nadležnih organa. Očekujemo da se tokom istrage veštačenjima, primenom naučnih i stručnih znanja i metoda utvrdi istina, a to je da moj klijent nije narko-diler, već izuzetan i moderan privrednik - istakla je Zora Dobričanin Nikodinović.

Senta Milenković Slobodan Milenković - njegov sin Predraga Koluviju

Predrag Koluvija; Foto: MUP

Proizvodio ulje?!

Inače, prilikom pretresa imanja "Jovanjica" primećeno je da na paketima marihuane stoje deklaracije s natpisom "Kosovo", a pronađene su i bočice kanabisovog ulja, na kojima je bilo napisano "Made in Holland". Na tom ulju je bila ispisana čak i cena u evrima, tačnije pet mililitara je koštalo 349 evra.

Sve, naime, ukazuje da je Koluvija umesto industrijske konoplje, koja je legalna, u Staroj Pazovi gajio zabranjenu indijsku konoplju, od koje se dobija kanabisovo ulje, koje se u nekim zemljama koristi za lečenje najtežih bolesti, poput tumora. On ima firme u Severnoj Makedoniji i u Sloveniji, gde je proizvodnja medicinske marihuane legalna, ali je to u Srbiji strogo zabranjeno zakonom.

Sadnice indijske i industrijske konoplje naizgled su veoma slične, ali najbitnija razlika je u količini psihoaktivne supstance THC u njima. U industrijskoj je procenat THC ispod 0,3, dok je u indijskoj količina te supstance znatno veća.

Slobodan Milosevic, Senta, Milenkovic

Senta je bio desna ruka Slobodana Miloševića; Foto: Profimedia

Senta 11 godina bio Slobina senka

Policijski general Senta Milenković umro je 28. februara 2016. na VMA, u 61. godini. On je punih 11 godina bio prvi pratilac i verna senka Slobodana Miloševića, bivšeg predsednika Srbije i Jugoslavije. Ostalo je upamćeno da je upravo Senta, sa rukom na oružju, stajao iza Miloševića na Gazimestanu 1989. godine, od kada je počeo vrtoglavi uspon bivšeg šefa države.

Senta Milenković

Foto: Tanjug/Tanja Valič

Senta je prvi put penzionisan 1998. godine, ali se ubrzo vratio u službu, da bi nakon petooktobarskih promena bio ponovo penzionisan.

Njegov sin Slobodan je takođe policajac, a na mesto načelnika Četvrtog odeljenja beogradske kriminalističke policije (za suzbijanje narkomanije) postavljen je u maju 2016., tri meseca nakon očeve smrti.

VIDEO: Hapšenje specijalne tužiteljke Severne Makedonije Katice Janeve zbog afere "Reket"

(Telegraf.rs/Informer)

Komentari

 • Nenad

  Nije on diler a znacka lazna sta ce ti znacka i auto policijski i nije umešan vrh mislite o tome šveps__""

 • Mikica

  Bravo Slobodane.Ti si ozbiljan momak.

 • Lala

  Treba mu stezati 20 godina robije za lažnu poolicijsku ispravu. Pa gde to ima ljudi moji da se svakakav šljam predstavlja kao organ reda i zakona.

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima