• 18

Otac studenta nastradalog na pešačkom u Zemunu sumnja na opstrukciju istrage, tužilac demantuje

On veruje da se istraga vodi neprofesionalno, da nisu saslušani pravi svedoci, da vozač nije testiran na drogu i da nije provereno da li je imao probnu vozačku dozvolu

  • 18

Novopazarac Mirsat Bakan, otac studenta, Ernada Bakana koji je preminuo početkom marta nakon što ga je automobil udario na pešačkom prelazu u Beogradu, izjavio je da ni nakon skoro devet meseci istraga nije gotova i da sumnja da se vrši opstrukcija.

On je radiju Sto plus rekao da Saobraćajni fakultet u Beogradu nije uradio veštačenje situacije od 4. marta kada je njegovog sina Ernada (19), dok je prelazio Ulicu Cara Dušana u Zemunu, udario automobil kojim je upravljao Ivan M. (19).

- Pre nekoliko dana me je advokat obavestio da je Saobraćajni fakultet vratio predmet Trećem osnovnom tužilaštvu jer ono nije htelo ili nije imalo oko hiljadu evra da plati veštačenje. Iako su im još početkom novembra dostavili cenovnik i zatražili da plate, Tužilaštvo nije preduzelo ništa. Nudio sam da ja platim taj iznos, ali su mi rekli da to nije dozvoljeno - kazao je Bakan.

Mirsat Bakan

Foto: www.radiostoplus.com

Otac stradalog mladića veruje da se istraga vodi neprofesionalno, da nisu saslušani pravi svedoci, poput onih koji su bili najbliži njegovom sinu, da vozač nije testiran na drogu i da nije provereno da li je imao probnu vozačku dozvolu.

- Smatram i da je greška to što je kvalifikovano da se delo desilo iz nehata. Nije nehat voziti tolikom brzinom u blizini nekoliko škola i udariti pešaka na prelazu, bez kočenja. Zbog toga ću uputiti žalbu Državnom veću tužilaca na rad postupajućeg tužioca - najavio je Bakan.

On naglašava da porodica, iako na izmaku živaca, još ima poverenja u pravosuđe i da se nada da će pravda biti zadovoljena.

Ernad Bakan, nastradali student, Zemun, Amil Emrović, najbolji prijatelj

Nastradali Ernad Bakan (desno); Foto: Privatna arhiva

Portparol Trećeg osnovnog tužilaštva u Beogradu Ivan Marković odbacio je navode Bakana da se istraga vrši neprofesinalno, naglašavajući da su do sada završene sve istražne radnje, osim tog saobraćajno-tehničkog veštačenja.

- Tužilaštvo je tokom godine bilo u finansijskim problemima, račun nam je bio blokiran i tek nedavno je rebalansom budžeta popravljeno stanje, ali i pored toga smatramo da je iznos od 142.200 dinara, koliko je Saobraćajni fakultet tražio za veštačenje, previsok, a još su zahtevali i da se plati unapred. Zbog toga smo odustali - rekao je Marković.

Ernad Bakan

Printskrin: Instagram

On je dodao da će se Tužilaštvo uskoro obratiti Saobraćajnom fakultetu u Novom Sadu kako bi bilo urađeno i to veštačenje, nakon čega će, kako je najavio, protiv vozača biti podignuta optužnica zbog teškog dela protiv bezbednosti javnog saobraćaja.

- Očekujem da sve bude završeno za godinu dana od smrti mladića, što je prihvatljivo za ovakvu vrstu predmeta - izjavio je Marković.

Ernad Bakan je bio brucoš na Visokoj zdravstvenoj školi u Zemunu u blizini koje se i desila nesreća kada ga je, dok je prelazio ulicu na pešačkom prelazu, udario automobil. Od zadobijenih povreda, preminuo je dva dana kasnije.

Video: Video stravične nesreće iz Zemuna u kojoj je poginuo Ernad Bakan

(Telegraf.rs/Radio Sto Plus)

Komentari

  • g

    Nazalost, ja sam iskusila sve ovo. Nemate pojma sa kojim gadjenjem se gospoda odnose prema porodici nastradalog. Dovode vas do ludila samo zato sto trazite da znate kako vam je dete poginulo. Ne zele da rade to temeljno, vestak ne dolazi jer mu se ne isplati da predje nekih 40km iz jednog mesta u drugo, trazi duplu dnevnicu, sudija mu odobrava ali on ipak ne dolazi..namerno opstruisu i odugovlace. Na kraju je i javni tuzilac 'izgubio zivce' i poceo da se ponasa kao da sam ja okrivljena. Opsti haos a vama deteta nema tudjom krivicom. Ne dao vam bog..

  • Ика

    Страшно!!! Један живот је угашен, а некоме је то игра.

  • Nole

    Podrska ocu. On se bori za istinu ali i za bolje sudstvo I bolju Srbiju. Za sve nas.

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima