≫ 

Student iz Niša, osumnjičen da je iskasapio kolegu, ostaje u pritvoru. Preti mu 10 godina zatvora

Pomahnitali mladić lakše je povredio i devojku udarivši je drškom noža

  • 6
Nis Elektronski fakultet izbadanje nozem studenti Foto: Telegraf/D.K.

Sudija za prethodni postupak Višeg suda u Nišu na predlog Višeg javnog tužilaštva odredio je pritvor do 30 dana Nišliji B. S. (19) zbog sumnje da je pokušao teško ubistvo za koje je zaprećena kazna zatvora od najmanje 10 godina s obzirom na to da je ustanovljeno da je napad izvršio iz niskih pobuda.

Ovaj student prve godine Elektronskog fakulteta u Nišu izbo je 29. novembra nožem svog kolegu J. M. (19), takođe brucoša u čiju je devojku bio zaljubljen.

On je na fakultet doneo kuhinjski nož kojim je svom suparniku zadao dva udarca u glavu. Pomahnitali mladić lakše je povredio i devojku udarivši je drškom noža, a eskalaciju nasilnog ispada sprečilo je obezbeđenje fakulteta koje ga je savladalo i zadržalo do dolaska policije.

Osumnjičenom je određen pritvor zbog osnova sumnje da je izvršio teško ubistvo u pokušaju u sticaju sa nasilničkim ponašanjem.

- Pritvor mu je određen zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će u kratkom vremenskom periodu dovršiti pokušano krivično delo, te zbog toga što je za delo za koje se sumnjiči propisana kazna zatvora od najmanje 10 godina. Takođe, način izvršenja i težina i posledice krivičnog dela doveli su do uznemirenja javnosti koje može ugroziti nesmetano i pravično vođenje postupka - saopštila je Ana Gajić Ristić, portparol Višeg suda.

Nezapamćeni incident dogodio se 29. novembra u 10.15 sati, kada je hol fakulteta bio prepun studenata koji su izlazili sa predavanja. Bilo ih je više nego obično, jer je juče ova ugledna visokoškolska ustanova proslavljala svoj dan. Mladić je nakon napada na ljubavni par odbacio nož i on je stajao u holu fakulteta dok je trajao policijski uviđaj. Kako saznajemo, prilikom hapšenja nije pružao otpor.

- On je kazao da ima psihičkih problema. Objasnio je da je duže vreme bio zaljubljen u tu devojku te da ga je mnogo razočaralo što je počela da se zabavlja sa drugim mladićem. Zato je odlučio da se sa njima obračuna - objašnjavaju naši izvori.

Povređenog mladića Hitna pomoć je transportovala do niškog Kliničkog centra, gde mu je pružena zdravstvena pomoć.

- Pacijent je zadobio ubodne rane glave sa leve strane ispod i iznad uha. Prebačen je na Kliniku za uvo, grlo i nos gde je hirurški zbrinut. Ustanovljeno je da se radi o lakšim telesnim povredama pa je otpušten na kućno lečenje - rečeno je u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

Na Elektronskom fakultetu je, nakon ovog događaja, održana Svečana akademija kako je i planirano, a rukovodstvo ove visokoškolske ustanove nije želelo da komentariše incident.

Video: U pucnjavi u Nišu ubijen mladić (25): Policija traga za napadačem

(D. K.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Realan

    2. decembar 2019 | 14:10

    Dobiće nanogicu i može da ide na predavanja.Kod nas ni za ubistvo ne moze da se dobije 10 godina a ne za obično seckanje...

  • Milly

    2. decembar 2019 | 16:06

    Ovaj decko srecom nikog nije ubio. Ovaj decko nije psihicki zdrav. Ovom decku treba strucna pomoc I treba mu pomoci. Ali, ovaj decko NIKADA ne sme biti bez nadzora strucnog osoblja I NIKADA ne sme biti na slobodi. Steta, mlad decko...

  • Brane

    2. decembar 2019 | 17:43

    U redu je da bude najstrože kažnjen. Ali šta bi sa onim što su na keju napali isto studenta ovog fakulteta? Za nekoga zakon važi, a za nekoga ne!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA