• 7

Versaće mora da se oglasi zbog stolica koje je Leskovčanin uvezao u Srbiju: Ima rok od 10 dana za to

Svetski poznata dizajnerka ima rok od 10 radnih dana da se izjasni da se ne radi o originalnoj robi i da da saglasnost za njeno uništenje

  • 7

Carinici se svakodnevno susreću sa robom koja povređuje pravo intelektualne svojine neke zaštićene robne marke, a najčešće je reč o tekstilu, obući, ili kozmetici. Slučajeva da se originalnost nameštaja dovodi u pitanje nije bilo, sve do 1. decembra 2019. godine, kada je iz ovog razloga osporeno carinjenje trpezarijskog nameštaja na Terminalu Gradina.

Reč je o 40 elemenata trpezarijskog nameštaja iz Turske namenjenih uvozniku iz Leskovca, koji na sebi ima odštampan logo robne marke "Versaće".

Stolice, Versaće

Foto: Uprava carina

Trpezarijski sto i stolice teški oko dve i po tone biće zadržani, dok se o tome, da li je povređeno pravo intelektualne svojine pomenute robne marke, ne izjasni nosilac prava ili njegov ovlašćeni zastupnik.

Prema važećoj proceduri, nosilac prava ima rok od 10 radnih dana da se izjasni da se ne radi o originalnoj robi i da da saglasnost za njeno uništenje. Dešava se, istina retko, da se dokaže da je roba originalna, kada se carinski postupak nastavlja.

Stolice, Versaće

Foto: Uprava carina

Video: Nato je zavisnik i to kakav! Život mu staje ako makar jednom dnevno ne uradi ovo

(Telegraf.rs)

Komentari

  • Peki Frankfurt

    Idemoooo dalje ideee to je Za GYPSY KINGS

  • Jms

    Fuj.Pa ko ovo stavi u svoju kuću?

  • ммм

    Сигурно их неко од РОма увози

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima