• 9

Medicinski tehničar niškog KC primao mito za doturanje informacija o pacijentima nakon nesreća

Radi se o naplati nadoknade štete od osiguravajućih društava za povrede u saobraćajnim nesrećama

  • 9

Niška policija u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu uhapsila je medicinskog tehničara zaposlenog u Kliničkom centru D.C. (61) zbog primanja mita.

- Sumnja se da je on od septembra 2018. do septembra ove godine kao zaposleni u Kliničkom centru, radnicima jednog privrednog društva davao podatke o pacijentima koji su povređeni u saobraćajnim nezgodama i stepen njihovih povreda, kao i da je od njih zahtevao i primao novac – saopštila je policija.

Mada policija u ovom slučaju nije dala više detalja o „finansijskom aranžmanu“ između radnika KC i „privrednog društva“ kojem je prodavao podatke, opšte je poznato da se radi o naplati nadoknade štete od osiguravajućih društava za povrede u saobraćajnim nesrećama.

Klinički centar Niš

U Kliničkom centru Niš palo hapšenje / Foto: Telegraf

Novembra prošle godine iz istih razloga uhapšena je grupa advokata, službenika Osnovnog javnog tužilaštva, medicinskih radnika i policajaca zbog iskorišćavanja podataka o povređenim u saobraćajnim nesrećama.

Kako je tada saopšteno, na osnovu podataka koje su dobijali od policajaca, medicinara i zaposlenih u tužilaštvu, advokati su sklapali dogovore sa oštećenima u saobraćajkama o zastupanju u postupcima za nadoknadu štete, što se naplaćuje procentom od isplaćenih iznosa.

Video: Uhapšen lekar iz Užica zbog primanja mita

(D.K.)

Komentari

  • Dia

    Neurologija sto posto!!! Oće oni To

  • Veteran

    Šta se ovo radi, sve u aps bre..?!!

  • Vesna

    Moj otac je imao saobracajnu nesrecu u Kraljevu, zvali su ga iz Cacka da naplati osiguranje, pa u cemu je problem, bolje i tako nego nikako.

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima