• 2

Vladimir namamio Sava na podmukao način u hladnjaču, pa mu pucao dva puta u glavu. Dobio je kaznu

Vladimir Božović i Milovan Čekićević odgovarali su pred sudom zbog ubistva i pljačke Sava Gašanina

  • 2

Viši sud u Užicu danas je izrekao zatvorsku kaznu od 35 godina Vladimiru Božoviću (31), jer je, kako je utvrđeno 14. januara prošle godine usmrtio Sava Gačanina (65), pogrebnika iz UžicaMilovan Čekićević, koga je optužnica teretila za saučesništvo u ovom ubistvu, oslobođen je optužbe za ubistvo.

Sud je utvrdio da je Božović 14. januara prošle godine na podmukao način, govoreći da mu je potrebna usluga, najpre ušao u stan Gačanina, a onda ga nagovorio da siđe do male hladnjače pogrebnog predzeća "Konkordija", vlasništvo Gačanina, gde mu je ispalio dva hica iz malokalibarskog oružja u glavu.

- Kazna od 35 godina određena je zbog podmuklosti i koristoljublja kao motiva, jer je Božović posle ubistva iz torbice Gačanina uzeo oko 7.000 evra - rekao je sudija Radulović.

Čekićević  je zbog krađe 1.000 evra od Gačanina i jedne ranije uslovne presude koju je prekršio, kažnjen je ukupno na devet meseci zatvora.

Sud nije našao dokaze da je su Božović i Čekićević zajedno ubili Gačanina zbog čega nisu prihvaćeni navodi optužnice da su njih dvojica počinili teško ubistvo u saizvršilaštvu.

Branilac Božovića, advokat Tatomir Leković najavio je žalbu na ovu presudu Apelacionom sudu u Kragujevcu.

(Telegraf.rs/Kurir.rs/Blic.rs)

Komentari

  • Ruja

    Dobra kazna al sad posto se zali treba dati 40 god

  • Robert

    Zasto 35 godina? Dozivotna, ili 40 godina!

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima