• 17

Dušana (19) je sačekala grupa mladića kod noćnog kluba i slomila mu vilicu. Ostao je da leži u krvi

Sukobu vršnjaka prethodila je prepiska Dušana i jednog mladića, od ranije poznatog policiji, u kojoj on od Dušana traži informacije o njegovom drugu

  • 17

Tek što je nešto više od mesec dana prošlo od vršnjačkog nasilja kod Lifke, kada je prebijen A.M. (17), u Subotici se dogodio novi slučaj nasilja. U blizini jednog noćnog kluba u širem centru grada prošle subote prebijen je Dušan K. (19). Njega su napala četvorica mladića i polomili mu vilicu na dva mesta.

Po rečima njegove majke Zorice, sukob njenog sina i tih momaka počeo je ispred noćnog kluba, ali je tamo sve ostalo na prepirci.

- Dušan je sa svojim društvom krenuo kući i usput otišao ka na najbližoj prodavnici brze hrane. Krenuo je sam, jer ostali nisu bili gladni. Tada su ga u mračnom delu ulice susrela četvorica momaka – priča majka Zorica i dodaje:

-  Ne seća se tačno šta se sve dogodilo jer je dobio snažan udarac u lice sa strane, od koga mu je pukla vilica sa obe strane. Verovatno je ostao bez svesti. Takvog, svog u krvi, ostavili su ga da leži na ulici. Srećom, naišli su neki drugi momci i preneli ga do hambugerije, gde je sedeo na stepeništu i tako sačekao hitnu pomoć i policiju.

Dušan je odveden na hitan prijem, a pored slomljene vilice na pregledu u Opštoj bolnici konstatovane su i druge povrede po telu.

- Rečeno nam je ujutru dođemo u ambulantu jer samo oni mogu da daju nalog za specijalistički pregled. Međutim, ujutru nismo mogli da pronađemo rentgenski snimak glave i vilice, verovatno ga je nego izbrisao. Taksijem sam ga odvela u Klinički centar Vojvodine u Novom Sadu, gde su ga ponovo snimili i dali mu fiksatore da bi se vilica vratila na mesto - priča Zorica.

Sukobu vršnjaka prethodila je prepiska Dušana i jednog mladića, od ranije poznatog policiji, u kojoj on od Dušana traži informacije o njegovom drugu.

- Moj sin nije hteo da priča o drugu i rekao mu je da se obrati njegovom ocu, kada je taj momak počeo da preti. Snimke te prepiske smo takođe predali policiji – tvrdi majka.

- Kako je skoro slep na jedno oko, nije prepoznao sve napadače. One koje je prepoznao su njegovih godina, a ima i maloletnih. Policija je bila na uviđaju i nedostaje njegova zvanična pisana izjava da bi slučaj bio pokrenut.

Mladić je i dalje u šoku, a pomagala u ustima moraće da nosi duže vreme.

- Nikome na svetu ne želim ono što je moje dete prošlo. Šta god da se uzrok ne sme se ovako reagovati. Bahatost pojedinaca u ovom gradu mora prestati zbog sve naše dece – poručuje Zorica Kočovski.

Video: Vršnjačko nasilje u Bajinoj Bašti: Dečaka (17) pretukli na rođendanu

(Telegraf.rs/subotica.com)

Komentari

  • Bert

    Ozbiljna finansijska osteta ili Leskovački primer oca i sina.Mora da ih boli da se nikad ne oporave od toga..

  • Bertigo

    Ne postoji kazna za

  • Срб

    Дајте имена лекара па ће вам све бити јасно

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima