Jeličić će pratiti suđenje iz posebne sobe zbog rezanja vrata, a porodica za incident krivi sudiju

Dragana Jovanović podnela krivičnu prijavu protiv sudije Svetlane Aleksić

  • 3
Zoran Jeličić, Specijalni sud Foto: Mateja Beljan/RTS

Dragana Jovanović, sestra Zorana Jeličića, jednog od optuženih pripadnika "valjevske grupe", koji se pre dve nedelje u punoj sudnici sekao po vratu i rukama žiletom, podnela je krivičnu prijavu protiv predsedavajuće sudije Svetlane Aleksić zbog krivičnog dela navođenja na samoubistvo i pomaganja u samoubistvu.

Jeličić je, podsetimo, optužen da je ubio biznismena Željka Đedovića u Valjevu, a na prethodnom suđenju je sebi prerezao vrat uz komentar da sudsko veće štiti Nebojšu Joksovića, inače svedoka-saradnika u postupcima protiv Darka Šarića. Joksovića takođe pripadnici "valjevske grupe" optužuju za ubistvo Đedovića, tvrdeći da im je postupak namontiran.

Jeličićeva sestra je kazala da je prijavu podnela zbog sudijinog "nečovečnog postupanja".

Šok u sudnici

- Tokom saslušanja 20. novembra sudija je mog brata drsko i bezobzirno prekidala tokom izlaganja zahteva koji je podneo za njeno izuzeće. Nije mu dozvoljavala da čita zbog govorne mane koju ima, stalno ga je ometala, obraćajući mu se pretećim tonom, zbog čega je on na kraju pokušao da izvrši samoubistvo - navedeno je navodno u prijavi koju je podnela Jeličićeva sestra Drugom osnovnom tužilaštvu.

Branioci optuženih su podneli disciplinsku prijavu protiv sudije Svetlane Aleksić jer je okrivljenima uskratila pravo na odbranu, pravično suđenje. Sudija Aleksić je juče pred početak pretresa zatražila da zbog incidenta sa žiletom Jeličić prati suđenje iz posebne prostorije. On je, međutim, zbog toga počeo da negoduje, pa ga je sudija u potpunosti udaljila sa suđenja.

Optužuju Joksovića

Juče je pred sudom saslušavan jedan od optuženih Nebojša Uskoković. Nakon pitanja ko je organizovao ubistvo Željka Đedovića za koje se oni sumnjiče, odgovorio je:

- Po mom mišljenju, to je uradio Nebojša Joksović.

Zoran Jeličić, Specijalni sud u Beogradu Specijalni sud u Beogradu u kojem je Jeličić pokušao samoubistvo Foto: Mateja Beljan

Inače, Joksovićevo ime na ovom suđenju juče nije pomenuto prvi put. I ostali optuženi, ali i pojedini svedoci, izneli su tvrdnju da je upravo on naručio Đedovićevo ubistvo, za koje se sudi "valjevskoj grupi", i na račun veća izneli optužbe da ga štite jer im je svedok-saradnik u drugom postupku, ali i iz "privatnih razloga".

Jeličić iza brave: Skinuli mu nanogicu i vratili ga u pritvor

Zoranu Jeličiću ukinut je kućni pritvor sa elektronskim nadzorom i on je ponovo vraćen u zatvor, pošto je prekršio uslove i obaveze koje su mu bile propisane. Nakon što se posekao u sudnici, Jeličiću je pomoć ukazana na VMA, a nakon otpuštanja iz bolnice on se uputio ka Valjevu, gde živi.

Njega je, međutim, u toku noći pronašao navodno jedan taksista, bez svesti i s krvavim ranama na vratu. Nakon što mu je pomoć ponovo ukazana u bolnici, sud je naložio da bude vraćen u pritvor.

(Telegraf.rs/ Kurir)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mihailo

    6. decembar 2019 | 08:22

    Što ga niste pustili da to završi odnosno dali mu nešto oštrije

  • Jms

    6. decembar 2019 | 12:27

    Kako ti mafijaši znaju znaju da se bune kad se prema njima ne ponaša lepo.Kad oni biju i ubijaju to je ok.

  • ivana

    6. decembar 2019 | 14:00

    ma da, sudija mu je kriva! Pa da nije radio to sto je radio, ne bi bio ispred sudije! Porodici optuzenog bi porucila da ga se odreknu jer iz zatvora nece izaci

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA