Vukotiću aktiviran ekstradicioni pritvor, ne izlazi na slobodu

Crnogorske vlasti Vukotića traže zbog krivičnog postupka za pokušaj ubistva u Kotoru 2016. godine i nedozvoljeno nošenje oružja

  • 3

Kotoraninu Jovanu Vukotiću (38) čije izručenje Crna Gora traži zbog pokušaja ubistava i držanja oružja i veruje da je visoko pozicionirani pripadnik "škaljarskog klana", danas je aktiviran ekstradicioni pritvor, pošto je odslužio zatvorsku kaznu.

Vukotiću je ekstradicioni pritvor određen 26. juna odlukom Višeg suda u Beogradu, koja je danas aktivirana, jer je do danas bio u zatvoru na odsluženju kazne na koju je osuđen u Srbiji zbog falsifikovanja pasoša, a od danas će odluku o izručenju Crnoj Gori čekati u ekstradicionom pritvoru u Beogradu, rečeno je Tanjugu u tom sudu.

Viši sud je nedavno prvostepenim rešenjem utvrdio da su ispunjene zakonske pretpostavke za njegovo izručenje Crnoj Gori, a sada se čeka odluka Apelacionog suda po žalbi njegove odbrane, jer se protivi izručenju.

U svakom slučaju, nakon pravosnažnosti sudske odluke, konačnu odluku da li će Vukotić biti izručen Crnoj Gori doneće ministar pravde Srbije.

Inače ovaj Kotoranin, koji ima državljanstvo i Srbije i Crne Gore, u Srbiji je izdržao kaznu od 15 meseci zatvora zbog posedovanja falsifikovanog pasoša sa njegovom slikom, ali na ime Georgi Andonov.

Crnogorske vlasti Vukotića traže zbog krivičnog postupka za pokušaj ubistva u Kotoru 2016. godine i nedozvoljeno nošenje oružja i veruje da je visokorangirani pripadnik "škaljarskog klana".

Na saslušanju povodom istrage u Crnoj Gori, koja su obavljena u Beogradu, Vukotić je letos negirao delo za koje se tereti, podnoseći tužilaštvu dokaze o svom alibiju. On je pod istragom je crnogorskog tužilaštva za pokušaj dvostrukog ubistva u Kotoru 2016. godine - Vojina Stupara i Miloša Radonjića.

Krivičnom prijavom podgoričke policije koja je podeta tužilaštvu pored Vukotića u tom slučaju su obuhvaćeni i Milić Minja Šaković i Igor Dedović.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ZOKI

    6. decembar 2019 | 15:41

    Dok je unutra bezbedan je videće koliko će preživeti kad izadje ubijaju se zadnje vreme bas

  • ZOKI

    6. decembar 2019 | 21:58

    Pa zar ne vidite kakvo je ludilo po ulicama ubili mu i oca a ja nisam ništa loše napisao videćemo koliko će preživeti kad izadje mislim da je to svima jasno

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA