≫ 

Srđan i Miroslav se upoznali u zatvoru, pa skovali plan da opljačkaju grob učiteljice Dragice

Dvojica osumnjičenih uhapšeni su samo nekoliko dana posle gnusnog zločina koji su počinili

  • 12

Srđan Škrbić (43) iz Starih Banovaca i Miroslav Kosić (40) iz Žablja osumnjičeni su da su otkopali grob učiteljice Dragice Kristić. Oni su, kako se sumnja, ukrali dragocenosti koje su u njemu pronašli i prodali ih za 400 evra.

Srđan Škrbić

Srđan Škrbić, Foto: Facebook

Dvojica osumnjičenih uhapšeni su samo nekoliko dana posle gnusnog zločina koji su počinili. Prema pisanju pojedinih medija, sumnja se da je najverovatnije Srđan Š. došao na ideju da otkopaju grob, znajući da je učiteljica sahranjena sa zlatnim nakitom.

Plan su, kako se sumnja, skovali dok su zajedno robijali, misleći da će se na taj način obogatiti.

- Sumnja se da su uzeli par zlatnih minduša i ogrlicu sa vrlo vrednim medaljonom, ali zlatno prstenje nisu dirali. Tokom pljačke, primetili su zlatne zube u vilici i zbog toga su lobanju odvojili od skeleta. Međutim, pošto nisu uspeli da izvade zube, oni su skinuli celu donju vilicu odneli je sa sobom, a lobanju su ostavili kraj spomenika - kaže izvor "Kurira".

Stari Banovci, groblje, oskrnavljen grob

printskrin: Youtube/ Radio-televizija Vojvodine

Prema njegovim rečima, pretpostavlja se da su dvojica pljačkaša skinuli samo nakit s glave pokojne Dragice.

- Sumnja se da su uzeli par zlatnih minduša i ogrlicu sa vrlo vrednim medaljonom, ali zlatno prstenje nisu dirali. Tokom pljačke, primetili su zlatne zube u vilici i zbog toga su lobanju odvojili od skeleta. Međutim, pošto nisu uspeli da izvade zube, oni su skinuli celu donju vilicu odneli je sa sobom, a lobanju su ostavili kraj spomenika - navodi izvor.

Negirao krivicu na Fejsbuku

 

Da čitava situacija bude bizarnija, Srđan, koji poznaje porodicu pokojne učiteljice, komentarisao je objave na Fejsbuku njene ćerke, koja je objavila vest o skrnavljenju groba.

- Žao mi je zbog ovoga, jer sam čuo od policije koja je došla kod mene na pretres. Dopustio sam im da urade svoj zadatak i u mojoj kući ništa nije nađeno. A tražim poligraf, posle čega ću tužiti porodicu - napisao je Srđan i dodao: "Ovo što je urađeno samo može sektaš, narkoman ili onaj koji duguje ljudima pare. Ja lično imam para, prodao sam nekretnine".

Dvojica uhapšenih u nedelju su saslušana u Osnovnom javnom tužilaštvu u Staroj Pazovi i određen im je pritvor. Prema informacijama pojedinih medija, sumnja se i da su imali još jednog saučesnika, koji je identifikovan i za kojim se traga.

Video: Srbi krali nakit u Mađarskoj pa pali u ruke policiji

(Telegraf.rs/Kurir)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pera

    10. decembar 2019 | 08:04

    Zatvoriti monstrume u neku grobnicu da tamo provedu ostatak zovota.

  • Mihajlo

    10. decembar 2019 | 07:56

    Inteligencija nula!

  • Duki

    10. decembar 2019 | 08:53

    Oni su 2 bedna i jadna klosara kojima treba dati tesku kaznu jel ovo sto su uradili je poslednje

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA