≫ 

Novo suđenje za slučaj Zakintos najavljeno za 8. januar: Roditelji ubijenog momka očekuju veće kazne

Grčko tužilaštvo je na zahtev porodice ubrzo podnelo žalbu na prvostepenu presudu

  • 17

Ponovljeno suđenje za ubistvo američkog studenta Bakarija Hendersona (22) na grčkom ostrvu Zakintos 2017. godine, za koje su petorica Srba i jedan britanski državljanin bosanskog porekla osuđeni na kazne zatvora od pet do 10 godina, trebalo bi da počne 8. januara iduće godine, prenosi Blic.

Kako se navodi, ovo je američkom portalu CBS Austin potvrdila majka Bakarija Hendersona, rekavši da se nada da će ovog puta pravda biti zadovoljena i da ce grčko pravosude uvideti da osuđeni zaslužuju veće kazne.

Najvišu kaznu dobio je Amir Omardžic, britanski državljanin bosanskog porekla, koji je osuđen je na 15 godina zatvora. Od srpskih državljana, Dušan Ranković je kažnjen sa 10 godina zatvora, Miloš Ilić, Stefan Stojanović i Nemanja Ristić dobili su po devet godina zatvora, kao mladi punoletnici, dok je Miloš Senić dobio pet godina zatvora.

Fil i Džil Henderson, Bakari Henderson, roditelji, Zakintos Hendersonovi roditelji, Foto: Tanjug/AP

Grčko tužilaštvo je na zahtev porodice ubrzo posle toga podnelo žalbu na prvostepenu presudu, tražeći da se šestorki ponovo sudi, ali i grčkom državljaninu koji je oslobođen, i to ne samo za krivično delo teške telesne povrede, već i teško ubistvo.

Amerikanac Bakari Henderson (22) iz Teksasa pretučen je na Zakintosu, a od zadobijenih povreda je ubrzo preminuo.

Kako su tada pisali grčki mediji mediji, ključan je bio njegov "selfi" s jednom konobaricom, na kojem se vidi da je pijan pokušao da je privuče radi slikanja, ali da ga je ona odgurnula, što je izazvalo intervenciju "izbacivača" kluba, a potom i kavgu gostiju sa Amerikancem i napad na njega.

Ubrzo je nastala opšta tuca, a Henderson je pobegao iz lokala. Na jezivom snimku vidi se kako ga grupa mladića sustiže kod jednog automobila, obara na pod i nanosi mu udarce rukama i nogama, prenosi Blic.

Video: Izbacivač prebio Poljaka ispred noćnog kluba na Malti

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Đura

    10. decembar 2019 | 08:38

    Tražimo kazne za nato ubice.Zar životi naših žrtava toliko malo vrede.

  • Brka bre

    10. decembar 2019 | 08:35

    A daje srbin ubijen u Americu nikom nista strain drzavljanin staje trazio tamo a oni za njihovog bi da streljaju videlismo Sa ambasadu staje bilo mora se naci Koje palio a oni stosu nam palili Srbiju I ubijali neduzan narod nista oni bombardovali Milosevica nisu narod fuj ubice.

  • Sneza

    10. decembar 2019 | 08:24

    Ove presude nam govore da je bilo ciji zivot skuplji od zivota Srbina, ko je dobio ovolike kazne za ubistvo bilo kog Srbina ? Setimo se ubistva decaka Slobodana koji se vratio po psa gde je albanka koja ga je zverski mucila i na kraju ubila dobila manju kaznu, verovatno sto je zrtva Srbin. Sta je Drzava Srbija preduzela i sta ce preduzeti na zastiti svojih sugradjana od ovih sramnih presuda za svoje sugradjane ?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA