≫ 

Lista optužbi za šefa podzemlja Zorana Jotića Jotku je sve duža: Sudi mu se i za pretnje poslaniku

Osumnjičen da je 2018. ugrožavao sigurnost bivšeg poslanika Srđana Milivojevića

  • 3
Zoran Jotić zvani Jotka

Foto: novosti.rs/I. Marinković

Zoran Jotić Jotka (64), dugogodišnji šef mafije u Kruševcu, za šta je svojevremeno i osuđen pred Specijalnim sudom, a koji je od avgusta u pritvoru zbog sumnje da je organizovao ubistvo Dejana Stankovića Ždrokinca (71) prošlog juna, u utorak, 10. decembra će pred sudom biti suočen sa optužbama za ugrožavanje sigurnosti bivšeg poslanika Srđana Milivojevića. Nezvanično, incident zbog kojeg Osnovno javno tužilaštvo u Kruševcu goni Jotića, dogodio se prošlog avgusta u centru grada, kada je Jotka prišao Milivojeviću i počeo da mu preti, rekavši, između ostalog, da će ga živog zakopati.

U kruševačkom tužilaštvu navode da je protiv osumnjičenog Zorana Jotića podnet optužni predlog 12. jula 2019. godine.

- Reč je o krivičnom delu ugrožavanje sigurnosti, predlog krivične sankcije je efektivna kazna zatvora - predočava Saša Avramović, zamenik javnog tužioca.

Kompletno suđenje pred Osnovnim sudom u Kruševcu biće organizovano u Beogradu, budući da je reč o pritvoreniku visokog rizika, koji je već u pritvoru u glavnom gradu, kao i zbog ekonomičnosti samog postupka. Nadležni su želeli da izbegnu Jotkin dolazak u Kruševac, koji bi iziskivao i angažovanje specijalnih policijskih jedinica, što se već dešavalo u prošlosti i zbog čega je centar grada, gde se nalazi sud, bio praktično paralisan.

Među svedocima biće i Saša Vukadinović, direktor BIA od 2008. do 2012. godine, kome se obratio oštećeni u uznemirenom stanju. Jotka se u međuvremenu suočava i sa optužbom za umešanost u ubistvo Ždrokinca, Kruševljanina bogate kriminalne prošlost, sa držljavljanstvom Južnoafriče Republike. Za ovo ubistvo se kao neposredni izvršilac sumnjiči Stefan Radulac Žuti (26), koji je posle godinu dana bekstva lociran i uhapšen u Republici Srpskoj, a koji je, prema nezvaničnim saznanjuma  bio u emotivnoj vezi sa ćerkom najbližeg Jotkinog saradnika, Gorana Petrovića Pete (48), ubijenog 17. septembra 2015. godine.

Jedan od mogućih motiva za Ždrokinčevu likvidaciju spominje se Jotkino uverenje da je iza Petinog ubistva stajao upravo - Dejan Stanković. Stefan Radulac je osumnjičen i za ubistvo Dejanovog sina, Vojina Stankovića (41), koji je likvidiran samo mesec dana pre oca.

Zoran Jotić sa saradnicima je uhapšen u akciji "Sablja" 2003. godine, i u požarevačkom zatvoru proveo je 15 godina zbog iznuda, reketiranja i podmićivanja sudije nekadašnjeg Vrhovnog suda.

Video: Kruševački don izazvao Kristijana Golubovića na tuču

(Telegraf.rs/Novosti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Robert

    10. decembar 2019 | 10:21

    30 god . Robije, i tacka! Ovakvi ljudi su odgovorni za ogroman broj ubistva! Neprijatelji drzave! Zato trajno skloniti sa ulice! I advokate koji za novac podmicuju sudoce, hapsiti!

  • Da

    11. decembar 2019 | 09:28

    I ispod teksta "Kruševački don" sa sekirom koji preti prebijanjima i ubistvom, kome je na FB-u na profilnoj slika sa Jotkm. Hapsite ili lečite potencijalne ubice.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA