≫ 

Kristijan, otac bebe bačene u septičku jamu ima košmare: Plašim se da mi ne umru i drugi sinovi

Pita se: kako je moguće da izgubi dve bebe tek tako, slučajno

  • 20
Kristijan Nikolić Foto: Facebook

Tri sinčića - jedan drugom do ušiju, a četvrti na putu! Osmeh, plač, žagor, prvi koraci i prve reči dočekivale su Kristijana kada bi se u Sontu vraćao sa posla iz Mađarske. A sada - muk, praznina, košmari. Sam u kući oplajkuje njamlađeg sina i tek rođenu bebu. Strepi, drhti i jedva izgovara: "Da li ću ostalu decu ikada ponovo videti živu i zdravu?"

- Za mesec i po dana izgubio sam drugu bebu. Drhtim dok vam to govorim, nemam više snage da se borim. Ne daj bože da osetite ikada kako mi je. Noćima ne mogu da spavam, non-stop su mi deca pred očima - otvorio je dušu za "Telegraf" Kristijan Nikolić iz Sonte, čija supruga je nedavno bacila tek rođenu bebu u septičku jamu, a 20. oktobra na rukama joj je preminula beba od godinu dana i osam meseci.

Sve je, na kraju, ispalo - nesrećni slučaj. A sa tim se Kristijan ne miri. Pita se: kako je moguće da izgubi dve bebe tek tako, slučajno.

Supruga Sabrina je po izlasku iz pritvora (Kristijan ju je prijavio policiji) otišla kod svoje majke i sa sobom povela dva sina.

- Bojim se i za ono dvoje dece. Ne razumem zašto je Centar za socijalni rad na njenoj strani. Puštena je drugi dan iz pritvora, ona se još na to smeje. Objavljuje na fejsbuku slike sa sestrom, drže se za ruke, pišu da su zajedno jače... - priča ogorčeni otac.

Kada izgovara tu tešku reč "ubije", Kristijan pre svega misli na nebrigu i nemar koji bi mogli da dovedu do smrti dece.

Za krvavu postelju govorila da je menstruacija

Vest o obe tragedije Kristijana je dočekala u Mađarskoj, gde je radio fizičke poslove kako bi prehranio porodicu. Kako kaže, Sabrina mu je javila da je imala pobačaj.

- Trudnoća je bila normalna, išla je na redovne kontrole. Ja sam kupio i stvari da ima za bolnicu i porođaj. Uvek je govorila da je sve dobro, dok nije rekla da je imala neki spontani pobačaj. Ja sam od nje tražio papire, otpusnu listu iz bolnice, ali govorila je da su kod mame, kod babe, kod tetke, pa da su ih deca bacila u vatru... Tako je bilo sve dok nisam uključio veš mašinu i video da neće da vuče voda - priča Kristijan.

Tad počinje prava horor priča, koja je potresla Srbiju.

Sabrina, Sonta, novorođenče, bacila bebu Foto: Nove Apatinske novine/ J. Miljuš

- Kao da me je dragi Bog tamo poslao. Kad sam došao do septičke jame, imao sam šta da vidim. Posteljina puna krvi, a kad sam malo bolje pogledao, video sam da je moje dete bilo bačeno tu. Ona je probala da digne poklopac septičke jame, ali nije mogla, onda je kopala jamu pored te i napravila rupu da može da gurne bebu, a nije bila sama, imala je saučesnike. Pre nego što sam to prijavio policiji i hitnoj pomoći rekla mi je da je bila mama sa njom - priča Kristijan.

Bio je pažljiv i trezven. Kada je video užas, pozvao ju je da izađe, da mu navodno nešto pomogne.

- Ona je došla kao na silu, kao da je znala da sam ja to pronašao. Kad sam je pitao "Šta je ovo?" kazala mi je "Nije to ništa, to je menstruacija" - nastavlja Kristijan.

Kristijan se pita da li je ona, kada je već tako nedostojno, sahranila tek rođenu bebu, svojom nebrigom doprinela i njenoj smrti. Zvanično se vodi da je dete mrtvorođeno, jer je jasno utvrđeno da beba po rođenju nije ni udahnula. Slučaj je zatvoren.

Sabrina i Stefan Foto: Privatna arhiva

Kristijan je pitao suprugu kako preminuo i njihov jednoipogodišnji sin Stefan, dok ga je ona hranila mlekom.

- Kaže mi, nije se žalilo dete, odjednom je preminulo. A da ga je vodila na kontrole toga možda ne bi bilo. Ona nije vodila računa, od para koje je sam slao sebi je kupovala šminku. Ta flašica za mleko mora da bude čista, mora da se vodi računa da dete bude čisto - jadikuje Kristijan.

Video: Policajci spasili bebu koju je majka monstrum stavila u kesu i bacila

(Mateja Beljan - m.beljan@telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jelena

    10. decembar 2019 | 21:12

    Srbijo zemljo Ukinite ove centre za socijalni rad Kako ovakvoj majci da dodele decu??? Šta ti ljudi uopšte rade? Bahati su bezobrazni nisu spremni ni za kakvu saradnju

  • Nena

    10. decembar 2019 | 21:22

    Kako vako opasnoj zeniZakon poverio dva deteta na cuvanje,a ona vec ubila novorodjence i drugo dete od hofinu dana.Strasno i opasno.

  • Una

    10. decembar 2019 | 22:10

    Ima li neko normalan da preispita ovaj slucaj. Ovde, ipak, neke stvari nisu jasne. Kako dodeliti majci decu koja nije normalna. To zdrav covek ne moce da uradi sto je ona uradila.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA