• 6

Leskovčanin tvrdi da su ga otele i tukle kolege: Skinuli su me, snimali i hteli da me bace u reku

"Uperili su mi pištolj u potiljak i pitali koja mi je poslednja želja. Plakao sam i molio da me ne ubiju, jer imam porodicu", rekao je Ivan

  • 6

Ivan Maksutović (48) iz Leskovca tvrdi da je prošle nedelje otet, odvezen pored Južne Morave kod sela Manojlovce i brutalno pretučen od strane dvojice muškaraca sa kojima je radio na gradilištu.

Mučitelji koji su ga skinuli golog, iživljavali su se nad njim, udarali ga, pretili da će da ga bace u reku, i sve to snimili mobilnim telefonima, uhapšeni su, potvrđeno je za portal Jugmedia u leskovačkoj policiji.

Maksimović, koji se zbog posledica straha, psihičkog i fizičkog maltretiranja, nalazi na lečenju na odeljenju neuropsihijatrije Opšte bolinice u Leskovcu, kaže da se sve odigralo prošle srede, 4. decembra, u prepodnevnim časovima, kada su ga ova dvojica, sa kojima je zajedno radio na gradilištu, optužili da im je ukrao alat.

- Skinuli su me golog, pretili da će me baciti u reku, zatim su izvadili neki kofer u kome su imali skalpel, klešta i kanap - priča žrtva.

Posle više sati iživljavanja nad njim, onu su terali Ivana da pozove svog sina na mobilni telefon kako bi došao i doneo alat koji su on i njegov otac navodno ukrali. Međutim, i pored tvrdnje Maksutovića i njegovog sina da oni nisu ukrali alat, oni su Maksutovića nastavili da muče.

Nešto kasnije, oni su ponovo pozvali telefonom Ivanovog sina, ali ovog puta se na telefon javila njegova žena koja je nasilnicima zapretila da će ona momentalno pozvati policiju i prijaviti slučaj.

- Terali su me da se obučem, zatim su me stavili između dva drveta i terali me da klečim na kolenima, a jedan od njih tražio je pištolj od drugara koji mi je uperio u potiljak. Pitao me je, koja mi je poslednja želja? Plakao sam, i molio da me ne ubiju, jer imam porodicu i unuke -  prepričava svoju jezivu ispovet Ivan Maksutović.

Njemu je zaprećeno da će, ako slučaj prijavi policiji ili o tome priča bilo kome, njegovom sinu iseći 7 prsta i da ga nikada više neće videti. Posle stravičnog mučenja S. Đ.i M. S. su Maksutovića autombilom odvezli do zdravstvene stanice i tu ga ostavili.

Osumnjičenima određen pritvor

S. Đ. (27) i M. M. (26) iz Leskovca uhapšeni su zbog sumnje da su izvršili krivično delo zlostavljanje i mučenje, a o svemu je obavešteno i Osnovno javno tužilaštvo u ovom gradu.

- Sumnja se da su oni 4. decembra ove godine na prevaru automobilom odvezli četrdesetsedmogodišnjeg muškarca do sela Manojlovac gde su ga tukli i pretili mu. Osumnjičeni su, uz krivičnu prijavu, privedeni nadležnom tužilaštvu. Sudija Osnovnog suda odredio im je pritvor do 30 dana - navode iz leskovačke policije.

Od počinioca ovog monstrouznog dela policija je oduzela mobilne telefone u kojima su i pronađeni video snimci i fotografije o počinjenom delu.

Zbog pretnji koje je dobio od počinioca Maksimović kaže da nije smeo da slučaj prijavi policiji u strahu od odmazde, ali na nagovor supruge i komšija on je ipak to učinio u ponedeljak 9 .decembra. Veoma brzo, prema rečima Ivana, policija je počinioce pronašla i privela.

(Telegraf.rs/Jugmedia.rs)

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima