• 35

Ovo je O'Nil, upravo je stigao u Srbiju i spreman je za osvetu dilerima: Čim ih nanjuši, pali su!

O'Nila su srpski carinici dobili kao donaciju od francuskih kolega

On nosi uniformu i ambleme, a možete mu se obratiti samo na francuskom. Živahan je, ali sluša svako naređenje. Ime mu je O'Nil.

Dok smo se mi danas divili mladom crnom labradoru, neki će od njega već sutra da strepe. Ne zato što ume da ujede, već da nanjuši. Naravno - drogu.

Carina pas

Foto: Mateja Beljan

O'Nila su srpski carinici dobili kao donaciju od francuskih kolega, i on se već prilagodio životu u Srbiji. Uskoro će, zajedno sa svojim vodičem Vukašinom, boraviti na graničnim prelazima i njuškati sumnjiva vozila.

U centru pažnje ovaj službeni pas bio je od samog početka. Kad bi video nekog nepoznatog lajao bi, ali bi ubrzo mirno legao i pripio se uz nogu čim bi mu se Vukašin obratio. Sve komande su na francuskom jeziku i tako će ostati.

Carina pas

Želeo je da onjuši i ceger novobeogradske gospođe, Foto: Mateja Beljan

O'Nil je umilan, ali uvek je na oprezu. Jer, ako odradi svoj posao kako treba, sledi nagrada, a to je igra sa vodičem - trenutak kada dođu njegovih "pet minuta".

Znatiželjan je da onjuši sve novo što vidi oko sebe, pa je tako poskočio i kada je ugledao baku sa cegerom. Ali, naravno, u pijačnoj torbi nije bilo baš ništa interesantno za njega.

Ali zato, kada je stvarno nanjušio drogu u kolima, počeo je da skače i da se pripija uz vozilo u kom je bila skrivena. Carinici su nam demonstrirali kako izgleda pronalaženje jedne vrećice marihuane. Vukašin je bodrio psa da još jasnije pokaže svoju reakciju i na kraju, kada se pokazao kao dobar tragač, usledila je igrica.

Droga

Foto: Mateja Beljan

Inače, O'Nil je malo imao i tremu. Nije navikao na sve te kamere, poglede, popularnost. Malo bi zalajao pa se onda smirio. Kako kažu carinici, taj posao obično obavlja sam, bez znatiželjnih pogleda. Vlasnici sumnjivog vozila se udalje, a onda on njuškicom odrađuje svoj deo posla. Obilazi ivice automobila, a po potrebi ulazi i unutra, zavlači se između sedišta i ne može da mu promakne ni najmanji paketić.

Vukašin je kao vodič prošao izuzetno zahtevnu obuku u Francuskoj i samo on će raditi sa O'Nilom. Kako kažu carinici, vodiči i njihovi psi su nerazdvojni, pa i slobodno vreme provode sa njima, tačnije - žive sa "kočegama".

Carina pas

Nagrada je igra sa vodičem, Foto: Mateja Beljan

Zvanična predaja psa

O'Nil je danas u prostorijama Uprave carine i zvanično predat srpskoj carini, a događaju su prisustvovali Miloš Tomić, generalni direktor Uprave carina Srbije, Žan-Luj Falkoniambasador Francuske, Sedrik Oržere, pomoćnik direktora carinske administracije Francuske za međunarodne odnose i Rade Knežević, pomoćnih direktora u sektoru za kontrolu primene carinskih propisa.

(Mateja Beljan - m.beljan@telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

 • Pa

  ...kad ima konstantnu krizu za narkotike mora, jadan, da traži drogu... Šta će...

  2
  2

  Podelite komentar

 • Miile javlja

  Ma kakav O'nil.....Aca Lukas je to

  0
  0

  Podelite komentar

 • No name

  Pošaljite ga u zadrugu, tamo bi štošta našao verujte, a dokaz za to je njihovo buđenje, msm jedva ih bude... 🐕

  16
  1

  Podelite komentar

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima