≫ 

Roditelji dečaka izbodenog u Nišu: Sin nam je stradao ni kriv ni dužan

- Dok je stajao na ulici čekajući autobus, prišao mu je taj dečko i rekao: "Dođi kod mene", a zatim ga ubo nožem – navodi otac dečaka, Nebojša

  • 13
Bosko Stankovic Foto: Privatna arhiva

Porodica petnaestogodišnjeg B. S. iz aleksinačkog sela Prćilovica koji je u nedelju izboden nožem na Bulevaru Zorana Đinđića u Nišu, doživela je šok kada im je policija saopštila da je dečak svirepo napadnut na ulici. Ono što im posebno teško pada je što im je tinejdžer, koji se nalazi u niškoj bolnici, rekao da svog napadača ne poznaje.

Nebojša, otac dečaka, ističe da njegov sin nije nikog uznemiravao te da je svake nedelje odlazio u Niš da bi na pijaci kupovao mobilne telefone.

- Odlazio bi rano oko šest sati i kupio nekoliko mobilnih telefona koje bismo prodali tu po selu da zaradimo neki dinar. Tako je bilo i sad u nedelju, trebalo je da se vrati vozom poslepodne, ali ga nije bilo.

Baš smo se bili zabrinuli jer nije imao običaj da toliko kasni kada je došla policija. Rekli su nam da je u bolnici jer ga je neko izbo. Odmah smo otišli u Niš, strahovali smo da će umreti. Na sreću, dobro se oseća nakon operacije, ali ni njemu ni nama nije jasno zbog čega je umalo stradao - priča otac ranjenog petnaestogodišnjaka.

Bosko Stankovic Otac napadnutog mladića, Foto: Privatna arhiva

Dodaje da se dečak nikada nije žalio da je imao bilo kakve neprijatnosti iako je stalno odlazio u Niš.

- Tog dana je ušao u pogrešan autobus i umesto kod pijace, sišao je kod Kliničkog centra. Hteo je da se vrati, ali kako mi je kazao, dok je stajao na ulici čekajući autobus, prišao mu je taj dečko i rekao: "Dođi kod mene", a zatim ga ubo nožem - navodi Nebojša.

Mladićeva sestra Marina i majka Ružica strahuju da li će se mladić potpuno oporaviti.

- Svakog dana idemo u bolnicu, mnogo me boli kad vidim kako se muči. Ne može da se pokrene iz kreveta, ni da jede, povređen mu je želudac. Nadam se da neće imati trajne posledice - govori Ružica.

Marina ističe da nije bilo razloga da njen brat bude napadnut šta god da je uradio.

Iako je nešto pogrešio nije smeo da bude napadnut

- On je ipak samo dečak, pa iako je nešto pogrešio nije smeo da tako surovo bude napadnut i to od odraslog čoveka - kaže sestra povređenog mladića.

Bosko Stankovic Dečakova majka i njegove sestre, Foto: Privatna arhiva

Iako porodica to prećutkuje, B. S. je u Nišu poznat kao prosjak koji mesecima stoji na mestu gde je izboden nožem i traži novac od prolaznika. Niška policija uhapsila je M. Z. (23) iz ovog grada zbog sumnje da je izvršio ubistvo u pokušaju.

- On je kazao je da mu je dečak tražio novac, da je bio izrevoltiran, ali da se ni ne seća da ga je ubo nožem. Ne isključuje se mogućnost da je bio pod dejstvom alkohola - kažu naši sagovornici iz istrage.

Očevici su posvedočili da je napadač prolazio sa devojkom kraj prosjaka koji je stajao ispred pekare "Branković" na Bulevaru Zorana Đinđića jedući pljeskavicu te da ga je iznebuha ubo u stomak.

Nije jasno zbog čega je napao dečaka

- On nije iz kriminogene sredine, tako da nije sasvim jasno zbog čega je napao prosjaka. Priznao je da je dan ranije bio u kafani do kasne sati i da je pio, pa je moguće da je bio mamuran - objašnjavaju naši izvori.

Međutim, kako saznajemo, napadačeva devojka je kazala da joj je dečko nešto dobacio.

- M. Z. joj je kazao da krene napred, a onda je on prišao prosjaku i ubo ga nožem. Ovo mu nije prvi put da dobacuje devojkama. Umeo je da bude vrlo drzak i bezobrazan - navode naši sagovornici.

Video: Snimak momenta kada je gradonačelnik izboden nožem

(D. K.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Stambolac

    16. decembar 2019 | 23:44

    Kako da ne. Ovo bi možda progutao neko ko ne poznaje Niš. Čekao autobus za železničku stanicu na stajalištu za Nišku Banju. Na stranu što ga ljudi svakodnevno viđali na tom mestu da traži pare i da dobacuje devojkama. Da ne budem pogrešno shvaćen nikako ne opravdavam majmuna koji ga je ubo nožem.

  • Mita

    16. decembar 2019 | 23:50

    Bas je bio fino dete i kupovao na buvljaku telefone i prodavao ih po selu. Pa sta smo mi veverice. Policija prvo treba da radi svoj posao,nece nista da rade traze i uznemiravaju ljude na svakom semaforu u gradu! Dok posten narod ide i radi za neke smesne pare,oni Romi(ne bih nikoga sa uvredim) primaju preko decijih dodataka i socijale i sta ti sve ne po 70-80000 dinara na mesecnom nivou,jos salju decu da prose i posle im kriv djavo. Ko zna sta su uradili momku da ga je to toliko izrevortiralo da digne ruku na njih. Pa dokle vide. Drzava treba da resava taj problem inace ce biti jos gore!

  • Ma da

    16. decembar 2019 | 23:14

    Vidi se fina neka porodica,dete vaspitano i kulturno samo stajao onako nevin i dobar

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA