≫ 

Uhapšeno osmoro falsifikatora u Šapcu: Izrađivali lažne isprave i naplaćivali ih do 800 evra

U toku pretresi na više lokacija

  • 5

Pripadnici Uprave kriminalističke policije i Službe za borbu protiv organizovanog kriminala u koordinaciji sa Tužilaštvom za organizovani kriminal u Beogradu uhapsili su osmočlanu organizovanu kriminalu grupu koja se sumnjiči za falsifikovanje isprava.

Osumnjičeni su uhapšeni danas prilikom primopredaje falsifikovanih dokumenata na teritoriji Šapca. U toku su pretresi na više lokacija.

- Uhapšeni su D. B., R. L., A. P., M. M., R.R., T.T., S.O., i Z. O. Postoje osnovi sumnje da je ova organizovana kriminalna grupa u periodu od januara ove godine do danas vršila krivična dela na teritoriji Srbije i izradila oko 2.000 lažnih javnih isprava koje su naplaćivali od 100 do 800 evra u zavisnosti od vrste dokumenata - navodi se u saopštenju Tužilaštva za organizovani kriminal.

Kako se sumnja, organizovana kriminalna krupa je pravila pasoše, lične karte, vozčake dozvole, registarske tablice i registracione nalepnice za države članice Evropske Unije, koje su naručioci koristili za dalje vršenje krivičnih dela.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • NN

    18. decembar 2019 | 20:40

    Dokle vise sa inicijalima,dajte puno ime i prezime,pa cak i sliku,je li demokratija ili nije.

  • Sake

    18. decembar 2019 | 20:27

    Ljudi su bili na usluzi, sve ima svoju cijenu hehe....

  • Dule

    18. decembar 2019 | 21:04

    Jasno mi je da falsifikuje pasos neke zemlje EU al mi nije jasno kako taj pasos ubaci u sistem...pri prvom prelasku granice eu pri skeniranju pasosa ce se utvrditi da je falsifikovan jer nece biti u sistemu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA