≫ 

Penzionerki iz Berlina prevaranti uzeli skoro 70.000 evra zbog crne magije: Žena plaćala i u zlatu

Uhapšeni su S. A. (30) iz Bačke Palanke, R. P. (43) iz Obrovca kod Bačke Palanke, kao i Lj. K. (36) iz Begeča

  • 3

Novosadska policija uhapsila je tročlanu grupu osumnjičenu za prevaru, dve žene i muškarca. Lisice na ruke stavljene su S. A. (30) iz Bačke Palanke i R. P. (43) iz Obrovca kod Bačke Palanke, kao i Lj. K. (36) iz Begeča.

Ova trojka se sumnjiči da je prevarila 73-godišnju ženu iz Kruševca koja živi u Berlinu. Našoj državljanki koja živi u inostranstvu, obećavali su da će je zaštiti od crne magije i tako joj pomoći da reši zdravstvene, novčane i porodične probleme. Ona im je za tri meseca dala ukupno 68.700 evra. Novac im je uplaćivala na različite račune i slala preko različitih kompanija za transfer novca.

Penzionerka je, kako saznajemo, dok je boravila u Vrnjačkoj Banji, u jednom časopisu pronašla oglas u kojem se, onima koji im se obrate, obećava skidanje crne magije, blagostanje i sreća, rešavanje svih problema.

Crna magija Foto: Marija Raca

- Ne sluteći da se iza svega krije prevara, penzionerka se javila na dati broj telefona i tako stupila u kontakt sa njima – saznajemo nezvanično.

U razgovorima su davaoci oglasa saznali sve o njenom životu, jer su je vešto navodili da im ona sve ispriča. Ženi su govorili da je pod dejstvom "crne" i vlaške magije i da će joj oni pomoći da to otkloni, a u svojim pričama su otišli toliko daleko da su joj čak kazali da će joj poginuti sin. Zauzvrat su tražili novac, i ona im je davala.

Podigla i kredit u banci

Plašeći se da se ne ostvari to što joj govore, 73-godišnja penzionerka im je slala devize. Čak je podigla i kredit u banci, kako bi mogla da im isplati novac za njihove usluge, odnosno skidanja magije. Žena je plašeći se ćutala i nikome nije govorila šta joj se dešava i da daje velike sume novca. Njen sin je međutim, posumnjao da nešto nije u redu, a kada mu je na kraju sve ispričala, na njegov nagovor je slučaj prijavila policiji.

Osim novca, penzionerka je navodno "skidačima" magije u čiju se mrežu uplela, slala i zlatan nakit. Pošiljke je osumnjičenima slala autobusom.

Osumnjičenima za prevaru je određeno zadržavanje do 48 sati i biće privedeni, uz krivičnu prijavu, u Osnovno javno tužilaštvo u Bačkoj Palanci.

(Telegraf.rs / Novosti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Др

    19. decembar 2019 | 07:04

    Колико човек треба бити глуп да прочита у новинама оглас о скидању црне магије и још да поверује у те глупости!?( не знајући да се иза крије превара)?????

  • Bob

    19. decembar 2019 | 15:33

    Bravo momci, da sto pre budete pusteni i cepate dalje!

  • Toni

    19. decembar 2019 | 07:18

    Ima se,moja bivsa komsinica nemica laka joj zemlja bila umirala dve godine i otputova pre dve nedelje pozove me jednom da joj na satelutu nadjem programe i pita me ima li astro kazem joj sta ce ti to ja to kaze redovno.gledam i najgore stto ih je zvala a minuta euro ili dva neznam to je bilo godinama muz radio ona ne i pre nekih osan godina napusti je pa je i u komsiluku imala jednu tracaru koja jojje jednom prilikom rekla za razvod braka i ti si kriva odmah je napustila eto koliko u zivotu covek moze da propadne bila je i agresivna sve zna tako moj narode ostavite se tih tracanja mogu opasna biti.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA