≫ 

Osumnjičeni za masakr u Jabukovcu Maju naveo kao pomagača, sud je ipak pustio iz pritvora

Osumnjičeni za četvorostruko ubistvo rekao da je devojka loš pucač, ali da je ipak pucala u dve žene

  • 4
žrtva jabukovac Davor Pernić Foto: Facebook, Privatna arhiva

Više javno tužilaštvo u Negotinu predložilo je da se Maja B. (25), iz sela Dupljane, koju je Davor Pernić (35), glavnoosumnjičeni za četvorostruko ubistvo na salašu kod negotinskog Jabukovca, označio kao pomagača u tom zločinu - pusti iz pritvora i u daljem postupku brani sa slobode - saznaju "Novosti".

- Tužilaštvo je dobilo psihijatrijski nalaz Pernića - saznajemo od izvora bliskog istrazi. - Po tom nalazu, on je u trenutku zločina bio uračunljiv. Međutim, još nismo dobili Majine psihijatrijske nalaze.

Sagovornik navodi da istražni organi još nisu dobili ni sadržaj komunikacije mobilnim telefonima između Maje i Davora, što bi, prema do sada sprovedenoj istrazi, bio jedini dokaz koji bi potvrdio Pernićeve navode da mu je žena iz Dupljana zaista bila saučesnica.

- U međuvremenu, na predlog odbrane Maje B, saslušani su svi svedoci - nastavlja naš izvor. - I svi do jednog su joj dali alibi, tačnije rekli su da je bila na potpuno drugom mestu dana kada se dogodio masakr na salašu kod Jabukovca.

Davor Pernić Osumnjičeni za ubistvo Davor Pernić Foto: Facebook

Sagovornik kaže i da biološki tragovi na oružju, kojim je izvršen zločin, ne pripadaju Maji, ali je zato pronađen Pernićev DNK. Zbog toga je i prestala potreba da ona i dalje bude u pritvoru koji joj je određen da ne bi uticala na svedoke, ali se protiv nje i dalje vodi istraga.

Pernić, koji je osumnjičen da je 7. avgusta na salašu u mestu Velja Vratna ubio Raju Kazimirovića (72), njegovu majku Dragicu (93), sestru Ljubinku Oprikić (76) i sestričinu Draganu Jozeljić (53), izjavio je da mu je u ovom masakru pomagala Maja B. On tvrdi da, pored prepiski u mobilnom telefonu, ima i snimljene razgovore sa ovom ženom, koji nedvosmisleno potvrđuju da je i ona učestvovala u zločinu. Maja, sa druge strane, sve vreme negira svoju krivicu.

"Lako je sa laserom"

Davor tvrdi da je on pucao na Raju i njegovu sestru, a da je Maja, navodno, pucala na druge dve žene, jer, kako je objasnio, "iako je Maja loš pucač, laserom je lako pucati, jer on sve sam uradi". Naveo je i da su oboje, prilikom zločina, nosili rukavice. Nakon ubistva, iz kuće Kazimirovića nestalo je 500 evra, ali glavni plen od 10.000 evra, koji se nalazio u drugoj kući na salašu, ubica nije pronašao.

Video: Uhapšen osumnjičeni za četvorostruko ubistvo u Jabukovcu, ovo je bio njegov arsenal

(Telegraf.rs/ Novosti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • K

    21. decembar 2019 | 01:38

    To je ono sto se radi kod nas u Srbiji, svi se puste i nek se kao brane sa slobode a vodi se idalje istraga. Kolika god zatvorska kazna opet ce mu se smanjiti. Za ovakvo krivicno delo ja bi dao dozivotno. Nije lud Miroljub Petrovic kada kaze; da zakoni budu strogi kao u Dusanovom carstvu, stopa ubistava i kriminala bi se drasticno smanjila. Ljudi/gradjani se NE OSECAJU BEZBEDNO U DRZAVI. Dal to dopire do nekoga? Ucinite vec jednom nesto zaboga.

  • Nl

    21. decembar 2019 | 07:53

    Balavac umislio da je neki ratnik..gleda američke filmove pa misli da se i on u njima nalazi.ajmo sad doživotna i to 4x

  • Et'o golgoter

    21. decembar 2019 | 01:48

    Ovakvi su srbju osramotili u ratove!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA