• 0

Maja iz Jabukovca, koju je Davor optužio da mu je pomogla u izvršenju masakra, puštena iz pritvora

Dosadašnja istraga nije utvrdila da je Maja B. odgovorna za to delo

  • 0

Maja B. (25), osumnjičena da je Davoru Perniću pomogla da 7. avgusta na salašu u ataru Valja Vratne u Jabukovcu, kod Negotina, izvrši četvorostruko ubistvo, kada je usmrtio Raju Kazimirovića (72) i njegovu majku Dragicu (93), sestru Ljubinku Oprikić (76) i sestričinu Draganu Jozeljić (53), puštena je iz pritvora.

Odluku o ukidanju pritvora ove mlade žene, koju je Davor P. označio kao svoju saučesnicu, doneo je sudija za prethodni postupak Višeg suda u Negotinu na predlog Višeg javnog tužilaštva. Maja B. će se u daljem postupku braniti sa slobode.

- Ona je u pritvoru provela skoro tri meseca i nema razloga zbog kojih bi joj pritvor bio produžen. Svakako da je u ovom procesu i dalje osumnjičena, i kao njen branilac ne mogu da joj savetujem da se javno oglašava u vezi s predmetom istrage sve dok istražni postupak traje. Mogu da potvrdim da je puštena iz pritvora, i to je sve - kaže, za "Novosti", advokat Miroslav Lazić, branilac osumnjičene Maje B.

Dosadašnja istraga nije utvrdila da je Maja B, za koju Davor tvrdi da mu je saučesnica, pa čak i inicijator prvobitno zamišljene pljačke koja se "otela kontroli" - odgovorna za to delo. DNK tragovi Maje B. nisu pronađeni na automatskoj pušci kojom je, prema Davorovom svedočenju, pucala na Rajinu majku Dragicu i sestričinu Draganu Jozeljić, "iako je loš pucač, ali je sa laserom lako pucati, jer on sve sam uradi".

Raja Kazimirovic

Ubijeni Raja Kazimirović/ Foto: Privatna arhiva

Naprotiv, na poluautomatskoj pušci, "škorpionu" i ostalom oružju koje je policija pronašla zakopano na imanju salaša Davorovog oca u zaseoku Pojana Lungu u Jabukovcu, 25. avgusta kada ga je i uhapsila, pronađeni su upravo biološki tragovi glavnoosumnjičenog Davora.

Mnogobrojni svedoci odbrane potvrdili su da je Maja B. u vreme kada je ubistvo bilo izvršeno bila u Dupljanu kod roditelja, gde je iz Jabukovca, u kojem je udata, otišla da majci pomogne da pripremi slavu.

Davor P., za koga je nedavno psihijatrijsko veštačenje pokazalo da je u trenutku zločina bio uračunljiv, tvrdi da ima dokaze koji će nedvosmisleno pokazati da je Maja B. njegov saučesnik. Čeka se da istražnim organima stignu rezultati veštačenja sadržaja njihovih telefona u kojima su poruke i snimci razgovora, koji će navodno potvrditi navode glavnoosumnjičenog.

Porodica Raje Kazimirovića brutalno je 7. avgusta pobijena hicima u glavu, osim domaćina, kome je pucano u grudi i čelo. Dragica Kazimirović i Dragana Jozeljić ubijene su ispred trema sa po dva metka u glavu. Ljubinka je pronađena ispred kuće, a ubijena je jednim metkom u predelu usana, a Raju je ubica pogodio sa četiri metka u stomak i grudni koš i jednim metkom u glavu.

Iako je očekivao veći plen, ubica je pronašao samo 500 evra i dinare u protivvrednosti od 50 evra. Promakla mu je torba u kojoj je Raja imao 8.000 evra, kao i još 2.000 evra, koliko su u svojim novčanicima imale Ljubinka Oprikić i njena ćerka Dragana Jozeljić.

Video: Uhapšen osumnjičeni za četvorostruko ubistvo u Jabukovcu

(Telegraf.rs/Večernje novosti)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima