• 13

U jednom danu Srbija je ostala bez 15.000 komada oružja: Pištolji i puške pretopljeni u Železniku

Do sada je uništeno više od 100.000 komada naoružanja

  • 13

U Centru za reciklažu u Železniku danas je uništeno oko 15.000 komada oružja, čime je nastavljen proces uništenja naoružanja koji Ministarstvo unutrašnjih poslova, uz podršku UNDP SEESAC, sprovodi već nekoliko godina, saopštio je MUP.

Pomoćnik ministra unutrašnjih poslova i načelnik Sektora za materijalno-finansijske poslove Željko Veselinović prisustvovao je ovom događaju zajedno sa predstavnicima UNDP SEESAC i Delegacije Evropske unije.

- Do sada je uništeno više od 100.000 komada naoružanja. Danas je uništeno oko 15.000 komada oružja, od čega je 14.000 Ministarstvo unutrašnjih poslova prikupilo u raznim postupcima - krivičnim, prekršajnim ili upravnim. Jedan deo je rashodovan u Ministarstvu unutrašnjih poslova. Sve ovo ne bi bilo moguće bez saradnje sa partnerima, u prvom redu sa Evropskom unijom i UNDP - rekao je Veselinović.

Koordinator projekta Jelena Bujaković iz UNDP SEESAC istakla je značaj ovog događaja koji, kako je poručila, doprinosi aktivnostima koje Ministarstvo unutrašnjih poslova sprovodi u skladu sa nacionalnom strategijom, kao i sa Mapom puta za kontrolu naoružanja na Zapadnom Balkanu od 2019. do 2024. godine.

- Zadovoljstvo mi je da mogu da kažem da UNDP SEESAC kontinuirano pomaže Ministarstvu unutrašnjih poslova u sprovođenju svih ovih aktivnosti, što je značajno ne samo za nacionalnu, već i za regionalnu i međunarodnu bezbednost - poručila je Bujaković.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Beast

    Razoruzajte nas da mogu lepo da nas žvaću. Kao sto po celoj Evropi rade. Prvo te razoruza pa ti nudi da te brani...citava politika zasnovana na kontradiktornosti, licemerju, lazima, mržnjom...

  • Dejan

    Bravo za saradnju sa EU ! Još samo da nam stavite lisice na ruke.

  • 😡😡😡

    Uporno ostavljam komentare,da razoruzavaju narod da bi emigranti radili sa nama sta hoce,a sada vidimo da iza svega stoji EU. Za 10 godine Srbije nece biti

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima