≫ 

"Verujemo da je Monika živa, njen otmičar je Ninoslav Jovanović": Potera se nastavlja i tokom noći

- Verujem da je Monika živa na osnovu puno dokaza - naveo je Rebić

  • 83

Direktor policije Vladimir Rebić večeras je posetio knjaževačko selo Orešac, tačnije kuću u kojoj je do jutros boravio Ninoslav Jovanović, osumnjičen za otmicu 12-godišnje Monike Karimanović 20. decembra ove godine. Prethodno je Rebić posetio porodicu otete devojčice i obećao da će policija učiniti sve da vrati njihovu devojčicu kući.

- Verujem da je Monika živa na osnovu jako puno dokaza. Takođe, smatramo da je izvršilac ovog krivičnog dela Ninoslav Jovanović. Imamo jasne dokaze da je on ukrao jedno vozilo, u njemu su nađeni njegovi otisci i tragovi koji ukazuju da je s njim bila Monika. Nesporno smo utvrdili da su jedno vreme boravili ovde, da su prespavali i hranili se, na još jednom mestu su nađeni tragovi, konkretno Monikin ranac. Imamo dve izjave svedoka koji su potvrdili da je Jovanović sa devojčicom prošao. Na tim činjenicama temeljimo naše verovanje da je Monika živa i verujem da ćemo je u toku noći u najskorijem vremenu pronaći. Angažovali smo maksimalne ljudske resurse i u toku noći ćemo nastaviti pretragu i uz korišćenje termovizijskih kamera koje nam daju prednost u odnosu na Jovanovića - rekao je Rebić.

Vladimir Rebić, Malča Vladimir Rebić Foto: MUP

Tu su načelnici policije iz Niša i Zaječara, angažovani su najbolji operativci, to nam je prioritet.

Rebić je podsetio na kriminalnu prošlost Jovanovića.

- Poznata je činjenica da je on od 2006. do 2018. godine bio u zatvoru zbog seksualnih delikata i čim je izašao, posle nekoliko dana je na društvenim mrežama stavljao neprimerene sadržaje i poruke koje su nama u policiji delovale kao moguće izvršenje krivičnih dela. Odmah sam se čuo sa republičkim javnim tužiocem  i zajedno smo uspeli da ga stavimo u pritvor, gde je bio do marta, tad je izašao i više nismo imali mehanizam da ga sprečimo u njegovom naumu - naveo je Rebić.

Vladimir Rebić, Malča Vladimir Rebić večeras je posetio knjaževačko selo Orešac Foto: MUP

Ninoslav Jovanović je javnosti poznatiji kao Malčanski berberin, koje je dobio pošto je na suđenju za silovanje 12-godišnje devojčice priznao da ga šišanje seksualno uzbuđuje. Osuđen je na 15 godina, ali mu je Vrhovni sud umanjio kaznu za tri godine. Nakon izlaska iz zatvora, poslednji put je na to navodio devojčice na društvenim mrežama.

Ozloglašeni manijak uhapšen je 13. oktobra prošle godine, jer je preko aplikacija Mesindžer i Vajber proganjao i uznemiravao više devojaka i žena, zahtevajući od njih da mu uz novčanu naknadu dozvole da ih šiša ili da mu šalju svoju kosu. Čak je iz frizerskog salona krao ošišanu kosu. Od marta ove godine je na slobodi.

Video: Prošli smo ceo put od 4 minuta na kom je nestala mala Monika (12)

(D. K.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Virtuelna

    25. decembar 2019 | 18:45

    A konkretno djelovanje? Medijska pompa i uvjerenja ne olakšavaju činjenicu da je dijete oteto porodici, da je iscrpljeno i u rukama psihopate. U kakvim uslovima teško je i zamisliti. Nađite je. Angažujte više ljudi. Evo vam pritiska javnosti kao dodatan podstrek. Pitanje je koliko ste bili ažurni u istrazi i potrazi u prvim satima nestanka. 😡 Kakva li je agonija roditeljima ako je situacija ovako strašna nepoznatim posmatračima...

  • Molim Vas

    25. decembar 2019 | 18:24

    Molim Vas pozurite da vratite dete Srbija je uznemirena, svi mi koji imamo decu i oni sto jos nemaju decu vrlo su uznemireni... Molim Vas

  • Gradjanin

    25. decembar 2019 | 18:24

    Potraga da se ne prekida, dok se god ne uhvati. Kad ste znali da ga pustate iz zatvora sad ga nadjite. Dace bog da je dete zivo. A onda da odgovaraju svi koji su mu "potpomogli" u ovom zlocinu. Svi koji su "utvrdili" da je socijalizovan i pustili ga ranije na slobodu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA