≫ 

Potraga za Malčanskim berberinom se nastavlja sutra: Lažna informacija o pucnjavi i ranjavanju

Preko 300 policajaca traga za Jovanovićem, za kog se sumnja da je oteo devojčicu Moniku

Ninoslav Jovanović, Malčanski berberin, Monika Karimanović

Foto: Telegraf

Sedmi je dan potrage za devojčicom Monikom Karimanović (12), a za čiju otmicu se sumnjiči Ninoslav Jovanović, poznatiji kao Malčanski berberin. Monika je nestala 20. decembra, na putu do škole. Preko 220 policajaca i žandarmerije iz Niša i Zaječara uključeno je u potragu, psi tragači su na terenu, a podignuti su i helikopteri.

16:45 Kako saznaje Telegraf na licu mesta, potraga za danas je okončana. Prave se planovi za sutrašnji nastavak pretrage. U ovom trenutku vide se samo baterijske lampe pripadnika Žandarmerije koji se spuštaju niz brda u okolini Knjaževca.

15:30 U medijima se pojavila nova informacija da se u brdima iznad Knjaževca dogodila pucnjava. Kako su naveli, začula su se četiri pucnja. Pretpostavili su da je begunac Malčanski berberin ranjen u akciji snajperista, koji su ga locirali pomoću meštana i lovaca, međutim, kako je Telegrafu potvrđeno, ova informacija nije tačna.

14:30 Reporter Telegrafa javlja sa lica mesta da je u području gde se sprovodi potraga sve veći broj pripadnika Žandarmerije. Trenutno se češlja oblast oko sela Glogovac.

14:15 U medijima su se pojavili navodi da je kamion bosanskih tablica prevezao Moniku i njenog otmičara do doređene destinacije, da je vozač pušten, a vozilo zadržano na analizi. Kako Telegraf saznaje, ovi navodi su netačni.

13:40 Žandarmerija i dalje stiže u selo Glogovac. Na terenu su i pripadnici lovačkog udruženja iz Knjaževca - njih desetak pomaže da se mala Monika pronađe.

I Specijalne jedinice policije sa psima tragačima i dronovima pretražuju selo Glogovac.

13:26 Helikopter nadleće selo.

Helikopter nadleće selo Glogovac, Malčanski berberin, Ninoslav Jovanović, Monika Karimanović

Foto: Telegraf

13:00 Otac male Monike, Robert, od jutros je sa policijom i učestvuje u pretrazi. Kako je za Telegraf.rs rekao, nema konkretne informacije, ali se pretpostavlja da su Jovanović i njegova ćerka na području na kom se trenutno vrši pretraga.

- Sto više vremena prolazi, sve više strahujem. Ne osećam se dobro. Trenutno nemamo konkretna saznanja, ali pretpostavlja se da se nalazi na ovom delu gde se sad nalazimo. Istraga ide u tom pravcu - kaže Robert.

12:40 Tenzija raste tokom potrage za Malčanskim berberinom. Veliki broj pripadnika žandarmerije pristiže u selo Glogovac.

12:20 Policija je potom prešla na proveru pčelinjaka, a zatim su pretražili i ventilacioni otvor za rudnik Podvis. Policija, pogranična policija i Žandarmerija sve vreme rade zajedno.

12:09 Kuća u Podvisu je pronađena i u njoj nije pronađeno ništa više što bi ukazalo na to gde se Jovanović trenutno nalazi.

12:00 Policija je tokom pretrage naišla na napuštenu kuću u selu Podvis, na putu ka Vasilju, u kojoj niko ne živi, a koja se pokazala sumnjivom zbog pronađenih tragova.

Pronađene su stvari izvađene iz ormana i sumnja se da je u krevetu neko spavao.

Potraga, Malčanski berberin, Ninoslav Jovanović

Pretres sumnjive kuće u selu Podvis/ Foto: Telegraf

11:42 Granična policija stigla je u pomoć u selo Vasilj. Još 100 pripadnika učestvuje u potrazi za malom Monikom.

11:30 Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić kaže da je sve vreme na vezi sa direktorom policije Vladimirom Rebićem i ministrom Nebojšom Stefanovićem na te mu nestanka devojčice.

Potraga, Malčanski berberin, Ninoslav Jovanović

Policija pretražuje sve kuće/ Foto: Telegraf

- Celu noć sam bio na vezi sa Rebićem i Stefanovićem, mi brinemo o tom detetu, postoje detalji koje znam u cilju akcije, dok ne budemo uhapsili tog zlikovca, tek onda ću moći da govorim o nekim detaljima - rekao je predsednik i dodao:

- Dete je u pitanju i to je prioritet.

11:00 Helikopter nadleće selo u potrazi za Malčanskim berberinom, koji navodno nije viđen nekoliko meseci, dok se za njim intenzivno traga nakon nestanka male Monike. U akciju su uključeni i novi helikopteri Ministarstva unutrašnjih poslova "Erbas H-145", koji omogućavaju let u noćnim uslovima, svim meteo uslovima, i imaju radare.

10:40 Policija ide od kuće i pretražuje sve. Helikopter neprestano nadleće ovu oblast, dok se žandarmerija kreće od sela Podvis, Rgošte, prema magistrali ka Knjaževcu.

Helikopter nadleće selo, potraga, Malčanski berberin

Helikopter nadleće Podvis/ Foto: Telegraf.rs

10:18 Policija je usmerena na selo Vasilj.

10:12 Jovanović je, kako pišu Novosti, pre oko mesec dana došao u frizerski salon u Malči i tražio da otkupi kosu. On se, navodno, prestavio kao trgovac koji se bavi tim poslom.

Potraga, Malčanski berberin, Ninoslav Jovanović, Monika Karimanović

Policija pretražuje sva sela/ Foto: Telegraf

10:00 Majka male Monike, Aleksandra Marinković, rekla je jutros da se oseća nemoćno, da nema više snage.

- Ako ima taj čovek dušu, da kaže, dosta sam te mučio, dosta sam te maltretirao, želim da shvati više da je dete nemoćno, neka on beži, nek radi šta hoće - moli Aleksandra.

Monika Karimanović porodica

Aleksandra Marinković/ Foto: Telegraf

- Želimo dete nazad, dosta je propatilo, dosta je mučeno - dodaje ona.

9:45 U potragu je uključeno još 100 policajaca, tako da je na terenu trenutno više od 300 policajaca iz Niša i Zaječara.

8:30 Policija i žandarmerija skupili su se u selu Podvis i pretražuje se područje od oko 100 kilometara.

Potraga za malcanskim bereberinom

Na terenu su sve vreme psi tragači/ Foto: Telegraf

8:00 Potraga je proširena i na selo Rgošte. Pretražuje se svaka kuća, kao i prostor oko tih sela.

7:00 Jutros se nastavlja potraga koja je tokom noći sve snage usmerila na selo Orešac i okolna sela. U Orešcu su pronađeni poslednji tragovi devojčice i Jovanovića.

Pripadnici niškog odreda Žandarmerije su tokom jučerašnjeg dana i noćas pregledali oko 40 kilometara izuzetno teškog i nepristupačnog terena u brdima oko sela Orešac.

MUP je objavio i snimak skloništa za koje se veruje da se u njemu skrivao Jovanović. Kosa, za koju se sumnja da je tu ostala nakon šišanje Monike, pronađena je u štali pored kuće - pretpostavlja se da je to mesto gde je manijak doveo devojčicu.

Nestala devojcica Monika

Monika Karimanović/ Foto: Facebook/Aleksandra Caka

Juče u toku dana svi tragovi su ukazali na to da je Malčanski berberin, koji je ozloglašeni višestruki silovatelj, kriv za nestanak Monike.

Sve je počelo tako što je u Malči prijavljena krađa vozila. Vozilo je snimljeno u blizini mesta gde je dete nestalo, a kada je dignut helikopter, isto vozilo je snimljeno u blizini malčanskog groblja.

U akciji helikoptera, vozila granične policije i pasa tragača pronađeno je, kako se sumnja, njegovo skloniste. Ono je napravljeno kod malčanske petlje od ćebadi. U njemu je pronađena vreća za spavanje, ali i ranac devojčice, patika i ostaci hrane, tragovi povraćanja.

Malčanski berberin

Sklonište Malčanskog berberina/ Printskrin: Telegraf/Tanjug

Policija je potom u selu pored Knjaževca pronašla obijene brave na kućama. U jednoj od obijenih kuća nađena je posteljina u kojoj je spavao Ninoslav Jovanović (poznatiji kao Malčanski berberin), ostaci hrane, navodno keksa, i odsečena kosa - za koju se sumnja da pripada nestaloj devojčici. Za Jovanovićem se traga zbog otmice devojčice Monike Karimanović (12).

Ninoslav se skrivao u kući oca njegove snahe.

Jovanović je poslednji put viđen u selu kod Knjaževca kako vuče po pruzi devojčicu Moniku Karimanović, saznaje Telegraf.rs. Monika je na sebi imala crnu jaknu sa kapuljačom.

Potraga, policija, Monika Karimanović, Ninoslav Jovanović, Malčanski berberin

Foto: Telegraf

On je, podsećamo, u martu ove godine ponovo izašao sa robije, a njegovi roditelji već u junu prijavili su njegov nestanak.

Direktor policije Vladimir Rebić sinoć je posetio selo Orešac, u kom su pronađeni poslednji tragovi koji vode do devojčice i Jovanovića, i rekao da je potraga za Monikom apsolutni prioritet MUP-a od trenutka njenog nestanka i da su svi resursi stavljeni na raspolaganje.

Video: Policija upada u skrovište Malčanskog berberina

Video: Ko je Malčanski berberin čija su zlodela strah Timočke krajine?

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • NESPOSOBNI

    26. decembar 2019 | 10:02

    Šta bi bilo da je u pitanju dobro obučena GRUPA TERORISTA? Ako ne mogu danima da nađu jednog Malčanskog berberina koji sa sobom vuče devojčicu, ukrao auto i taj auto snimila kamera, ostavio toliko tragova za sobom, ranac devojčicin, patika, kosa, gde god se kretao po nešto, provaljivao da uzme hranu i peti dan ga lovi 200 policajaca, helikopteri i psi? SRAMOTA!

  • Ja

    26. decembar 2019 | 13:03

    Šta je, bre, ovo? Policija traži pedofila 5 dana? Jure ga i stižu na svako mesto gde je bio kad on već ode? Objavljuju sta rade po medijima, a dete sa njim. Ko zna sta moze da joj uradi sve. Ovo je horor film, kakva crna akcija spasavanja devojčice! 😥😥😥 Alooooooo, drzavoooo! Manijaka ste pustili na slobodu i sad ne možete da ga uhvatite a imate sve tragove. Užas, užas, užas! Jadna devojčica samo. Nadam se da će preživeti sve ovo.

  • Zoran

    26. decembar 2019 | 11:09

    Zamislote samo jedan psihopata,a policija nesposobna sta bi bilo da su desetak terorista satrali bi sva ta sela.Sramota koju mi policiju placamo BRUKA

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA