• 5

Odloženo suđenje bivšoj vaspitačici iz Zvečanske: Autorka spornog snimka zakasnila na ročište

Đurđiji (23) se na teret, između ostalog, stavlja izvršenje krivičnog dela zlostavljanje i mučenje, kao i zapuštanje i zlostavljanje maloletne osobe

  • 5

Suđenje Đurđiji Alimpijević (23), bivšoj vasiptačici iz Centra za zaštitu odojčadi, dece i omladine u Zvečanskoj, odloženo je za 7. februar, jer je Maja Lukić, koja je trebalo da govori kao svedok, zakasnila na današnje ročište.

Maja Lukić inače je majka jednog od štićenika ovog centra i autorka snimka koji se proširio društvenim mrežama, a na kome se vidi kako Alimpijevićeva bebu grubo drži za nadlanicu i maletene kao džak je baca u krevetac, dok u drugoj ruci sve vreme drži mobilni telefon i gleda u njega, što je protivno propisima.

Alimpijevićevoj se, međutim, ne sudi samo zbog ovog snimka, već joj se prema optužnom predlogu na teret stavlja izvršenje krivičnog dela zlostavljanje i mučenje, kao i zapuštanje i zlostavljanje maloletne osobe.

Prvo, tako što je kao medicinska sestra grubo zanemarila svoju dužnost zbrinjavanja i vaspitavanja na taj način što je zapuštala maloletna lica o kojima je dužna da se stara - nije im uključivala televizor, nije ih puštala iz kreveca, nije im davala igračke, a jedno dete koje je počela da presvlači ostavila je nekoliko minuta samog na dasci za presvlačenje visokoj 1,2 metra.

Drugo, na teret joj se stavlja isto krivično delo jer je, prema optužnom predlogu, jedno N. N. dete u prolazu ošamarila posle čega je nosila dvogodišnjeg M. N, i to za nadlanicu, grubo i neprimereno tako ga unela u prostoriju i nosila sve do krevetića, pa ga zatim samo jednom rukom, takođe grubo, bacila u krevet.

Sve to vreme neprestano je gledala u mobilni telefon. Zatim je fotografisala drugo dete koje je bilo u krevecu pored, što je zabranjeno pravilima stacionara.

(Telegraf.rs/Blic)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Aleksandra

    Osuditi je za primer drugima, ne uslovno nego pravo u zatvor!!!!! Jadna decica, kako je gledaju, a ona ni da im se nasmeje, nehumana, nevaspitana.....

  • JS

    Guzva u saobracaju. 😂😂😂 Trazite opravdanje od vecitog zamenika.

  • Pele

    Zakašnjenje=pritisak.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima