≫ 

Rebić: Verujemo da je Monika živa, da je i dalje sa otmičarem

- Napravili smo određen obruč, nadamo se da nisu van tog obruča, ali za svaki slučaj radimo i na raspisivanju međunarodnih poternica - navodi Rebić

  • 9
Vladimir Rebić, Malča Foto: MUP

Direktor policije Vladimir Rebić poručio je da se potraga neće prekinuti dok Monika Karimanović ne bude pronađena.

- Sigurni smo da je Ninoslav Jovanović oteo Moniku. To nije bilo lako utvrditi, trebalo je određeno vreme. Loše je to što je majka prijavila nestanak devojčice kada je shvatila da nije došla na vreme u školu. Bilo bi nam lakše da smo imali informaciju da se nije pojavila u školi. Nakon toga smo došli do informacije da je određeno motorno vozilo ukradeno na području Malče, odakle je Ninoslav Jovanović. Vrlo brzo smo ga pronašli, primećeno je iz vazduha. Na osnovu DNK provera je potvrđeno da su u tom vozilu bili Monika i Jovanović - rekao je Rebić.

Na dva tri mesta je potvrđeno da su bili zajedno, mi verujemo da je Monika živa, da je i dalje sa njim, kaže Rebić i dodaje da je potragu uključeno 620 ljudi, od čega 520 policajaca.

Monika Karimanović, Aleksandra Karimanović Monika Karimanović, Foto: Printskrin/Prva.rs

- Prešli smo gotovo 50 sela, obavili razgovore sa građanima, pregledali objekte... Otežavajuća je okolnost što ima puno napuštenih objekata. Maksimalno smo angažovani od prvog trenutka - rekao je Rebić.

30 kilometara za 7 dana

Na pitanje koliko su Monika i njen otmičar mogli da pređu, imajući u vidu da idu pešice, on kaže da su za sedam dana mogli puno da prođu, ali na osnovu tragova se veruje da je to nekih 30 kilometara.

Napravili smo određen obruč, nadamo se da nisu van tog obruča, ali za svaki slučaj radimo i na raspisivanju međunarodnih poternica.

Kako je dodao, uprkos različitim informacijama koje policija dobija, ne napušta se glavni trag.

U toku dana je obavljen razgovor sa više stotina meštana.

Ninoslav jovanović, Malčanski berberin, nova slika Ninoslav Jovanović, Foto: Kurir

Viđena devojčica sa kapuljačom

- Dva svedoka su videla Jovanovića i devojčicu, za koju nisu mogli da potvrde da je Monika jer je imala kapuljaču, ali po opisu odgovara. Viđeni su u okolnim selima - naglasio je Rebić.

Kako je dodao, na tri lokacije su nađeni njihovi tragovi.

- Za treću lokaciju nije još potvrđeno, pronađeni su tragovi pre nekoliko sati i u toku su DNK analize. Poslati su i psi tragači da reaguju ukoliko su sveži tragovi. Pretpostavljamo da su tu noćili jer su pronađeni jastuci i ćebad, ali ne znamo da li je od prošle noći ili od ponedeljka. To što su u paru nađeni jastuci daje nam nadu da je Monika i dalje sa njim i očekujemo da ćemo ih naći i da će ona biti živa vraćena roditeljima - istakao je Rebić.

On kaže da je ovo vrlo specifičan slučaj. Jovanović je u prethodnim delima puštao žrtve, a Moniku drži i to po malo stvara konfuziju i dodatno uznemirava.

- Angažovali smo najbolje i najstručnije ljude. Potraga će trajati dok je ne nađemo - podvukao je Rebić i dodao da potraga ne prestaje ni u toku noći.

(Telegraf.rs / Pink)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dušan

    27. decembar 2019 | 19:44

    Sramota za državu (da se razumemo nisam protiv ove vlasti niti me interesuje politika), da ne može da uhvati jednog čoveka koji za sobom vuče devojčicu i beži od 1000 čoveka najmanje... On da je supermen našli bi ga do sad, a posebno kada se uzme u obzir oprema koja se koristi. Ostavke za sve odgovorne, a i trebalo bi da odgovaraju za sve ovo!

  • hmm

    27. decembar 2019 | 21:04

    Nisu roditelji krivi nego policija koja je prvih 5 dana nije ni trazila jer je romkinja pa su svi bili u fazonu da je pobegla i udala se. Tek poslednja 3 dana se nesto radi po ovom pitanju, pise se vise i policija je trazi svuda. Ali izgubili ste dragoceno vreme, prvih 48 sati. Majka je prijavila cim je shvatila da deteta nema

  • Lela

    27. decembar 2019 | 20:42

    Molim se Bogu da je devojcica ziva....da je sto pre pronadjete i vratite roditeljima...jadno dete sta je sve pretrpelo od psihopate,bolesnika,ljige od coveka...ne znam kako bih ga sve nazvala...pseto treba streljati po kratkom postupku,za primer drugima.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA