• 7

Vladimir pijan tukao ženu za Novu godinu i pretio joj pištoljem. Dobio je nanogicu i kaznu od 430 €

On je, u alkoholisanom stanju, fizički i psihički maltretirao svoju suprugu, vređao je, psovao, udario pesnicom u glavu i pretio da će da je ubije pištoljem

  • 7

Vladimir B. (61) iz Brnjice kod Golupca, osuđen je pravosnažno pred Osnovnim sudom u Velikom Gradištu na jedinstvenu kaznu od 10 meseci kućnog zatvora uz elektronsko praćenje, zbog tri krivična dela - nasilje u porodici, nedozvoljeno držanje oružja i neovlašćeni promet akcizne robe.

Ova presuda doneta je 3. januara, na predlog osnovnog javnog tužioca, prema sporazumu o priznanju krivice sklopljenim sa optuženim. Osim na kućni zatvor, on je osuđen i na novčanu kaznu od 50.000 dinara, a platio je i 16.000 na ime troškova postupka.

Optuženi je uhapšen 1. januara u popodnevnim satima, jer je, u alkoholisanom stanju, fizički i psihički maltretirao svoju suprugu, vređao je, psovao, udario pesnicom u glavu i pretio da će da je ubije pištoljem.

U sklopu presude, njemu je izrečena i mera zabrane prilaska oštećenoj na manje od 20 metara, kao i zabrana komunikacije na godinu dana. Prilikom pretresa kuće, policija je pronašla nelegalni pištolj CZ M-57 od 762 mm i 67 metaka za njega, a u dvorištu 480 litara nafte za preprodaju, pa je optužen i za nelegalno oružje i za nelegalni promet akcizne robe.

Ako trpite nasilje ili znate nekog ko trpi nasilje, pozovite SOS telefon 0800 - 35 00 36
(*ovo je broj SOS telefona licenciranog od Ministarstva za RZBSP)

(Telegraf.rs/ Informer)

Komentari

  • Koviljka

    Sve je to lepo što će platiti kaznu i što nosi, nanogicu. Kaznu novćanu će ispaštati supruga i deca, znači, njega naj manje dotiče... nanogica, očigledno postala modni hit u Srbiji.... znači, pijandura u trendu.. nema rešenja o momentalnom lečenju alkoholizma u ustanovi, zatvorenog tipa kao kaznu za učinjeno! A šta bi sa pištoljem?! Oduzimanjem dozvole za držanje oružja? Svaki psihopata nosi i poseduje, oružje! Dadoše mu još šansi dok ne ubije sopstvenu porodicu, ili.... dok ne počasti one koji su mu, eventualno i oduzeli isto, zbog političke... rodbinske... i druge veze i vezice! Bar da nestanu i stradaju problematični, na žalost, kod nas sve poszavljeno, naglavačke..

  • Dandi

    Motka uvek ima dva kraja.Niko nikoga ne tuce bez potrebe

  • Dex

    Kakva motivaciona kazna da ponovi nasilje... Umesto da dobije bar 3 god....bar...

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima