• 59
 ≫ 

Očuh koji je ubio malu Lunu (2,5) nudi priznanje za manju kaznu: Tužilaštvo traži 40 godina zatvora

 ≫ 

Mala Luna imala je višestruke povrede glave i temena i prelome nadlaktice

 • 59

Advokat Zorana Albića (25) iz Prahova, koji je optužen da je prošlog maja pesnicama usmrtio dvoipogodišnju Lunu Firulović, ćerku svoje partnerke Vesne, podneo je Višem javnom tužilaštvu u Negotinu, predlog o priznanju krivičnog dela. Zbog toga je sudija Višeg suda juče odložila pripremno ročište, kako bi se Tužilaštvo izjasnilo da li će prihvatiti sporazum.

Prema pisanju Novosti, advokat Radiša Srejić nije osporio kvalifikaciju dela, ali nije dao predlog o visini zatvorske kazne.

- Pravna kvalifikacija nije dovedena u pitanje, nije osporeno da je reč o teškom ubistvu za koje je predviđena kazna od 10 do 40 godina zatvora, okrivljeni nije osporavao da je nasmrt pretukao malu Lunu, ostalo je samo pitanje visine zatvorske kazne koja će mu biti izrečena - kaže Maja Atanasković, pravni zastupnik Fondacije "Tijana Jurić" i advokat Luninog oca Dragana Purića.

Zoran Albic

Očuh Zoran i majka Vesna Foto: Facebook/Foto: Telegraf

U Fondaciji "Tijana Jurić", ali i u Višem javnom tužilaštvu u Negotinu navode da je jedina adekvatna kazna za ovo delo 40 godina zatvora.

- Smatram da je ovo jedan od najtežih zločina koji se desio poslednjih godina. Daćemo sve od sebe da ovaj čovek dobije maksimalnu moguću kaznu. Nažalost, sudi mu se po starom zakonu, a da je po novom, siguran sam da bi to bila prva doživotna kazna bez mogućnosti uslovnog otpusta. Mislim da je pravosuđe u ovom slučaju na jednom velikom ispitu, da mora da pokaže snagu, hrabrost i odlučnost da ovakvim ljudima damo do znanja da nema praštanja - kaže Igor Jurić.

I otac male Lune, Dragan Purić, koji je u sredu prisustvovao pripremnom ročištu, navodi da je za Zorana Albića jedina moguća maksimalna kazna.

- Moju Lunu ništa ne može da vrati, ali se bar nadam da će ovo da spreči nekog drugog da uradi isto, kao što smatram i da će on sutra ponoviti delo ako bude u prilici - kaže Dragan Purić.

Kuća sa koje je pala devojčica u Prahovu

Kuća u kojoj je smrtno pretučena Luna Foto: Telegraf

Otac devojčice koju je Albić hladnokrvno usmrtio ljut što je dete plakalo kada se tokom noći vratio iz provoda, kaže da su mu bila pomešana osećanja kad je ugledao optuženog u sudnici:

- Gledajući ga tako s leđa, osetio sam bes, strujanje adrenalina, ljutnju, sve mi se skupilo u nekoliko sekundi. Ne razumem ni šta je Vesna videla na njemu lepo, čega se plašila da ga nije sprečila da nam ubije dete.

Vesna Firulović, majka ubijene devojčice, koja je u početku tvrdila da je Luna pala sa neobezbeđene terase, pa čak i prikrivala Zorana, u oktobru prošle godine se nagodila sa Višim javnim tužilaštvom u Negotinu na kaznu od osam godina zatvora. To je ujedno i maksimalna kazna za krivično delo nepružanje pomoći nemoćnom licu, za koje se teretila. Izrečena joj je i mera zabrane izlaska iz roditeljskog doma i sa nanogvicom čeka odlazak na izdržavanje kazne.

Obdukcija, koju su izvršili stručnjaci Zavoda za sudsku medicinu iz Niša, odbacila je mogućnost da je devojčica pala sa neobezbeđene terase u Ulici 30. septembar u Prahovu u kojoj je živela mesec i po sa majkom i Zoranom. Dete je imalo višestruke povrede glave i temena i prelome nadlaktice.

Video: Ko je Malčanski berberin čija su zlodela strah Timočke krajine?

(Telegraf.rs / Novosti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

 • 111

  9. januar 2020 | 07:49

  Ma u kadu sa sumpornom kiselinom

  62
  1

  Podelite komentar

 • Milica

  9. januar 2020 | 07:58

  Oboje na lomaču. To su monstrumi koje treba staviti na najteže muke.

  60
  1

  Podelite komentar

 • Marina

  9. januar 2020 | 08:12

  Prizna nešto što je očigledno. Najstrože kazna za neljude.

  60
  1

  Podelite komentar

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Ne želim da budem informisan
Ok