• 2

Bubalo opet oslobođen optužbi u slučaju "Luka Beograd"

Ovo je druga prvostepena presuda u ovom postupku pošto su prvom, koju je u aprilu ukinuo Apelacioni sud, Bubalo i ostali, takođe, bili oslobođeni optužbi

  • 2

Specijalni sud u Beogradu opet je oslobodio optužbi ministra privrede i privatizacije Predraga Bubala i ostale optužene za zloupotrebe prilikom prodaje paketa državnih akcija u Luci Beograd preduzeću "Vorldfin" iz Luksembruga 2005. godine, čiji je krajnji vlasnik biznismen Milan Beko.

Predrag Bubalo se optužnicom teretio za zloupotrebu službenog položaja pri prodaji paketa akcija u Luci Beograd.

Ovo je  druga prvostepena presuda u ovom postupku pošto su prvom, koju je u aprilu ukinuo Apelacioni sud Bubalo i ostali bili olobođeni optužbi.

I na novu presudu okrivljeni će imati prao žalbe Apelacionom sudu koji će ovog puta morati da donese konačnu odluku.

Apelacioni sud je ukinuo prvu oslobađajuću presudu, jer je, kako je tada saopštio, usvojio žalbu tužioca za organizovani kriminal i naveo da mu je "nejasan i neprihvatljiv" zaključak prvostepenog suda da nema krivične odgovornosti odgovornih lica Agencije za privatizaciju i Akcijskog fonda u slucaju "Luke Beograd", pa da to znači da nema ni odgovornosti Predraga Bubala.

Milan Beko

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Tom prilikom je ukazao i na niz propusta prvostepenog suda koji se moraju otkloniti na ponovljenom suđenju.

Pored Bubala u ovom postupku zbog krivičnog dela zloupotreba službenog položaja odgovaraju izvršni direktori Agencije za privatizaciju Miodrag Đordević i Goran Mrda, direktor Centra za tržište kapitala Aleksej Misailović, direktor Akcijskog fonda Aleksandar Gračanac i direktor Sektora za analizu, pripremu i organizaciju prodaje u Akcijskom fondu Jasmina Dragutinović.

Takođe, ponovo se sudilo i bivšem direktoru Privrednog društva "Luka Beograd" AD Miroslavu Drobcu i bivšem finansijskom direktoru tog privrednog ddruštva Dušanu Kosovcu.

Prvo suđenje Bubalu i ostalima počelo je u julu 2014. godine, kada je bivši ministar detaljno izlagao svoju odbranu i negirao optužbe za zloupotrebu službenog položaja, a ponovjeno u septembru 2019. godine.

Suđenje Predragu Bubalu počelo je 2014. godine.

Luka Beograd je jedan od predmeta na takozvanom spisku 24 sporne privatizacije.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Komentari

  • Zika

    Nikad mi necemo napredovati kao drzava.Tolike pljacke,tolike firmetine oterane u stecaj,i da nijedan ovaj ljudski izmet nije na robiji,to je za Ginisa.Ninedan politicar od 2000 nije robijao,nijedan.Pametnom dovoljno

  • Lilic

    Eno i Šarančića, Veljinog pajtosa, pre dva meseca oslobodiše zatvora. Čim se malo zaboravi, odmah dodje oslobadjanje. Nezavisno sudstvo ide u prilog samo velikim kriminalcima.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima